Prajitura de gris - un desert perfect pentru incepatori
Cuprins
Cine a spus ca daca esti incepatoare in tainele bucatariei, nu poti sa pregatesti retete de deserturi delicioase? Secretul este sa apelezi la retete simple, pe care sa le poti decora si aranja cat mai interesant pe un platou.
Prajitura cu gris se numara printre aceste deserturi: simpla, pufoasa, aromata, delicioasa, intr-un cuvant sublima. Asadar, delecteaza-te si tu cu o minunata prajitura de gris! Noi te invatam cum sa o prepari in asa fel incat sa iasa de nota 10.
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 35-40 de minute
Timp de asteptare: o ora
Timp total: aproximativ doua ore
Dificultatea retetei: redusa
Metoda de preparare: coacere
Ingrediente necesare pentru prajitura de gris
- 150 g de gris;
- 250 ml de lapte batut;
- 100 - 150 g de zahar (in functie de cat de dulce vrei sa fie);
- doua oua;
- un pliculet de zahar vanilat;
- un pliculet de parf de copt;
- coaja de lamaie;
- un praf de sare;
Pentru servit (la alegere):
- alune sau migdale macinate;
- dulceata;
- fructe din compot;
- smantana si visine din visinata.
Iata cum poti sa prepari o prajitura de gris
Se pune laptele intr-un bol, se toarna treptat peste el si grisul, si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie omogena. Bolul se introduce in frigider pentru aproximativ o ora, pentru a se umfla grisul. Cand vezi ca se apropie timpul sa scoti amestecul de lapte si gris, pregateste si celelalte ingrediente. Intr-un recipient se amesteca ouale cu sarea si zaharul pana se obtine un amestec cu o textura pufoasa. Dupa care se adauga pliculetul de zahar vanilat, coaja de lamaie si praful de copt stins cu putin suc de lamaie sau cu otet, depinde de ceea ce ai la indemana. Se omogenizeaza compozitia si apoi se toarna peste cea de gris.
Intre timp, poti sa dai drumul la cuptor pentru a fi deja incins cand introduci prajitura de gris. Unge o tava cu putin unt si tapeteaz-o cu faina, dupa care toarna compozitia in ea si introdu-o in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde o culoare aurie. Dupa ce prajitura s-a copt, las-o la racit, dupa care o poti taia, orna si servi dupa preferinte.
Aceasta reteta de prajitura de gris se prepara foarte usor, astfel ca nu vei intampina nicio greutate in pregatirea ei, chiar daca esti incepatoare. In plus, desertul este extrem de versatil, deoarece il poti decora in diferite moduri, in functie de eveniment, de invitati si de dorintele pe care le ai.
Tips: Tocmai ai aflat ca vei primi o vizita neasteptata si vrei sa impresionezi persoanele respective? Nu trebuie decat sa tai prajitura intr-o forma rotunda si sa pui deasupra ei, lasand usor sa se scurga pe margini, doua lingurite de dulceata sau cateva fructe din compot. Rezultatul va fi spectaculos.
Pofta buna!Sursa foto: avosassiettes.fr