Prajitura de frisca si sos de capsuni

Vineri, 12.03.2010

Cuprins

Cand ti-e pofta de ceva pufos, cremos, light si de gustul divin al capsunilor, alege la desert o prajititura de frisca cu topping de capsuni, unt si zahar. Un rasfat culinar usor de pregatit si deloc costisitor. Ah, si cu ocazia asta invata de la DivaHair si cea mai simpla reteta cu frisca! Lectura placuta si pofta buuuna!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 12.03.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Vineri, 12.03.2010

Prajitura de frisca cu sos de capsuni


Ingrediente:

300g smantana dulce
60g zahar tos
200g capsuni proaspete
50g zahar brun
30g unt
baton vanilie
menta

Mod de preparare:

Pentru ca prajitura de frisca sa iasa excelent, este imperios necesar ca smantana dulce sa fie tinuta la frigider minim 5 ore inainte sa te apuci de treaba. Astfel, deasupra unui vas cu gheata, bate smanatana dulce cu telul, pana cand amestecul devine spumos, asemanator zapezii. Adauga zaharul la final si mai amesteca putin.

Aseaza frisca in cupe si las-o la rece. Intre timp, intr-o tigaie, la foc mic, topeste untul. Adauga capsunile taiate cubulete, zaharul brun si vanilia. Lasa-le sa se caramelizeze.

Peste prajitura de frisca picura sosul minunat de capsuni. Garniseste cu menta proaspata. Ce reteta simpla de frisca! O sa o incerci, nu-i asa?

 

Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?