Fursecuri chinezesti cu migdale

Miercuri, 24.03.2010

Cuprins

Langa cana cu ceai parfumat ori cafea fierbinte e binevenit oricand un fursec fraged si dulce. Decat sa le cumperi din comert si sa nu stii pe ce dai banii, incearca sa prepari chiar tu retete de fursecuri delicioase. Astazi, specilitatea vine din inima Chinei: fursecuri cu migdale.

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.03.2010
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 24.03.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Miercuri, 24.03.2010

Fursecuri chinezesti cu migdale

Ingrediente:

2 cani cu faina
1 lingurita cu praf de copt
un praf de sare
o cana cu zahar
o cana cu lapte
5 lingurite cu unt
2 oua
1 si ½ esenta de migdale
30 de migdale
1 galbenus
1 lingurita cu apa

Mod de preparare:

Pentru inceput, combina faina, praful de copt si sarea intr-un bol. In altul amesteca energic untul cu zaharul, dupa care adauga treptat laptele si ouale. Incorporeaza aceste doua mixuri. Peste, picura esenta de migdale. Lasa aluatul sa se odihneasca la frigider timp de 4 ore, invelit bine in folie de plastic.

Intr-o tava cu hartie cerata, plaseaza micutele globuri de aluat. In centrul fiecaruia pune cate o migdala intreaga, iar cu o pensula de cofetarie, alinta-le cu mixul de galbenus si apa.

Lasa-le la cuptorul incins in prealabil la 350 C timp de 20 de minute, suficient incat reteta de fursecuri chinezesti sa devina realitate! Ce fursecuri incredibile, nu?

Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024

Ne găsești pe