In amintirea iernii: mar copt cu migdale, caju si nuca
Cuprins
Stiu ca a venit primavara, dar aceasta reteta de mar copt se potriveste in orice sezon. Marul copt cu scortisoara, nucsoara, migdale, caju, nuca si fistic este un desert fin, aromat, deosebit, light. Nu cred sa dureze mai mult de 30 de minute sa pregatesti acest deliciu culinar! Si nici nu cred ca o sa-ti ia mai mult de 10 minute sa savurezi o portie!
Mar copt cu migdale, alune caju, nuca si fistic
Ingrediente:
6 mere
50g unt
50g migdale
50g nuci
50 alune caju
50g fistic
scortisoara
cuisoare
miere
inghetata de vanilie (optional)
Mod de preparare:
Cu atentie, inlatura semintele si cotorul merelor. Umple-le cu mixul de migdale, nuci, alune caju, fistic, scortisoara si cuisoare, dupa care rasfata-le cu un cubulet de unt pe fiecare in parte. Lasa-le la cuptor pret de 20-25 de minute.
Dupa ce le-ai scos din tava, picura peste fiecare mar copt niste miere. Daca iti place, aseaza alaturi o cupa de inghetata de vanilie. Ce zici de aceasta reteta de mar copt?