Episodul 3: Spuma de zmeura cu sos de ciocolata
Cuprins
Asa cum am promis, continui maratonul de retete mousse. Parca niciun alt desert nu este mai potrivit in aceste zile frumoase de primavara, cand soarele incepe sa zambeasca complice. In meniul de azi, spuma de zmeura. Eu zic sa incerci!
Spuma de zmeura
Ingrediente:
2 cani cu zmeura proaspata, spalata
3 oua, plus 2 galbenusuri
400g zahar
3 linguri de pudra de gelatina
3 linguri de apa
o cana cu smantana grasa
frisca si sirop de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
1. Pune zmeura intr-o tigaie si amesteca pana fierbe. Indeparteaza de pe foc cand fructul este deja moale, dupa care piseaza zmeura pana vei obtine un piure.
2. Pune galbenusurile de oua (suplimentare) intr-un castron si, in bain-marie, bate ouale pana se ingroasa si devin pufoase. Scoate castronul de pe vasul cu apa fiarta si pune-l in interiorul altui vas in care ai pus cuburi de gheata sau apa rece. Amesteca pana cand s-a racit.
4. Adauga smantana si amesteca rapid crema facuta anterior. Transfera continutul intr-un bol de servire, pe care trebuie sa il lasi la frigider aproximativ o ora - o ora si 30 de minute.
5. Decoreaza spuma de zmeura cu fructe si sirop de ciocolata. Pofta buuuna!