Episodul 3: Spuma de zmeura cu sos de ciocolata

Luni, 26.04.2010

Cuprins

Asa cum am promis, continui maratonul de retete mousse. Parca niciun alt desert nu este mai potrivit in aceste zile frumoase de primavara, cand soarele incepe sa zambeasca complice. In meniul de azi, spuma de zmeura. Eu zic sa incerci!

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 26.04.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 26.04.2010

Spuma de zmeura

Ingrediente:

2 cani cu zmeura proaspata, spalata
3 oua, plus 2 galbenusuri
400g zahar
3 linguri de pudra de gelatina
3 linguri de apa
o cana cu smantana grasa
frisca si sirop de ciocolata pentru decor

Mod de preparare:

1. Pune zmeura intr-o tigaie si amesteca pana fierbe. Indeparteaza de pe foc cand fructul este deja moale, dupa care piseaza zmeura pana vei obtine un piure.
2. Pune galbenusurile de oua (suplimentare) intr-un castron si, in bain-marie, bate ouale pana se ingroasa si devin pufoase. Scoate castronul de pe vasul cu apa fiarta si pune-l in interiorul altui vas in care ai pus cuburi de gheata sau apa rece. Amesteca pana cand s-a racit.

3. Dizolva gelatina in 3 linguri de apa, adauga pireul de zmeura si amesteca cu telul, apoi adauga mixul de oua.
4. Adauga smantana si amesteca rapid crema facuta anterior. Transfera continutul intr-un bol de servire, pe care trebuie sa il lasi la frigider aproximativ o ora - o ora si 30 de minute.
5. Decoreaza spuma de zmeura cu fructe si sirop de ciocolata. Pofta buuuna!
Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe