Reteta de tort de mere pentru un desert rapid

Luni, 01.03.2010

Cuprins

Fetelor, oficial a venit primavara! Si pentru ca azi este 1 martie, m-am gandit ca ar fi frumos sa celebram aceasta zi cu ceva dulce. Sa fie un desert usor de preparat, gustos, pufos, aromat si cu fructe. Suna bine, nu-i asa? Sa incepem saptamana cu o reteta simpla de tort de mere!

Tort de mere cu scortisoara si fulgi de migdale

 

 

 

Ingrediente:

Pentru compozitie:
• 3 mere mari, golden
• 2/3 cana cu zahar brun
• 1 lingura cu praf de scortisoara
• 4 linguri cu unt topit

Pentru blat:

• 1 si 3/4 cana cu faina de patiserie, cernuta in prealabil
• 1/4 lingurita de sare
• 2 linguri praf de copt
• 1 lingura cu praf de scortisoara
• 1/2 cana cu unt, la temperatura camerei
• 3/4 cana de zahar brun, granulat
• 50 g fulgi de migdale
• 2 oua mari
• 1 lingura cu extract de vanilie
• 2/3 cana cu lapte

Mod de preparare:

Pentru inceput, incalzeste cuptorul la 150° C. Cu putin unt, acopera interiorul unei tavi rotunde. Cojeste merele si taie-le cubulete, dupa care alinta-le cu zaharul brun, praful de scortisoara, fulgii de migdale si cele 4 linguri de unt topit. Aranjeaza mixtul delicios in tava de cuptor.

Urmatorul pas este sa pui intr-un bol faina, praful de copt, lingura de scotisoara proaspat macinata si sarea. Intr-un alt castron, cu ajutorul unui mixer, incorporeaza untul si zaharul brun pana cand obtii o textura pufoasa, pufoasa. Adauga ouale si vanilia tot aici. Apoi, combina aceasta pasta cu mixul de faina din primul bol, adaugand treptat laptele. Imediat dupa, rasfata cubuletele de mar cu minunata compozitie. Baga totul la cuptor pentru 55 ori 65 de minute.

Cand e gata, rastoarna-l pe un platou si lasa-l la racit pentru 10 minute! Ce tort de mere delicios! Deja mi s-a facut pofta. Voua nu?

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe