Reteta de tort de mere pentru un desert rapid
Cuprins
Fetelor, oficial a venit primavara! Si pentru ca azi este 1 martie, m-am gandit ca ar fi frumos sa celebram aceasta zi cu ceva dulce. Sa fie un desert usor de preparat, gustos, pufos, aromat si cu fructe. Suna bine, nu-i asa? Sa incepem saptamana cu o reteta simpla de tort de mere!
Tort de mere cu scortisoara si fulgi de migdale
Ingrediente:
Pentru compozitie:
• 3 mere mari, golden
• 2/3 cana cu zahar brun
• 1 lingura cu praf de scortisoara
• 4 linguri cu unt topit
Pentru blat:
• 1 si 3/4 cana cu faina de patiserie, cernuta in prealabil
• 1/4 lingurita de sare
• 2 linguri praf de copt
• 1 lingura cu praf de scortisoara
• 1/2 cana cu unt, la temperatura camerei
• 3/4 cana de zahar brun, granulat
• 50 g fulgi de migdale
• 2 oua mari
• 1 lingura cu extract de vanilie
• 2/3 cana cu lapte
Mod de preparare:
Pentru inceput, incalzeste cuptorul la 150° C. Cu putin unt, acopera interiorul unei tavi rotunde. Cojeste merele si taie-le cubulete, dupa care alinta-le cu zaharul brun, praful de scortisoara, fulgii de migdale si cele 4 linguri de unt topit. Aranjeaza mixtul delicios in tava de cuptor.
Urmatorul pas este sa pui intr-un bol faina, praful de copt, lingura de scotisoara proaspat macinata si sarea. Intr-un alt castron, cu ajutorul unui mixer, incorporeaza untul si zaharul brun pana cand obtii o textura pufoasa, pufoasa. Adauga ouale si vanilia tot aici. Apoi, combina aceasta pasta cu mixul de faina din primul bol, adaugand treptat laptele. Imediat dupa, rasfata cubuletele de mar cu minunata compozitie. Baga totul la cuptor pentru 55 ori 65 de minute.
Cand e gata, rastoarna-l pe un platou si lasa-l la racit pentru 10 minute! Ce tort de mere delicios! Deja mi s-a facut pofta. Voua nu?