Cotlet de pui cu sos de lamaie si capere

Miercuri, 12.09.2012

Cuprins

Esti in cautarea unei retete delicioase, insa dietetice si usoare?  Atunci trebuie sa incerci cotletele de pui cu sos delicat de lamaie si capere usor sarate. Daca esti intrigata de acest amestec inedit de gusturi si texturi, descopera, mai jos, reteta pentru o cina gustoasa, pe care o poti prepara in doar 20 de minute.

Vezi si
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 12.09.2012
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 12.09.2012
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 12.09.2012

Ingrediente

  • 1/2 kg piept de pui dezosat si fara piele
  • 1/3 cana de faina
  • 2 linguri de parmezan
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de unt
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 1/4 cana de capere in saramura
  • 1/4 legatura de patrunjel, proaspat taiat
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Taie feliile de piept de pui pe jumatate, pe directie orizontala.

Daca feliile sunt inca groase, le poti inveli in celofan si poti folosi un batator de snitele pentru a le diminua  grosimea.

Amesteca, intr-un bol, faina, parmezanul, sarea si piperul.

Fiecare felie de piept de pui se trece prin acest amestec, apoi se prajeste, pe ambele parti, in tigaia unsa cu ulei de masline si unt. Timpul aproximativ de care au nevoie pentru a se patrunde este de trei minute. Dupa ce ai prajit toate feliile, le poti pastra calde in cuptorul preincalzit la 300 de grade.

In sosul lasat de carnea de pui in tigaie, amesteca vinul, sucul de lamaie si caperele si lasa-l pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate.

Aseaza cotletele de pui pe o farfurie, asezoneaza cu sosul preparat si presara patrunjelul pe deasupra.

Preparatul poate fi consumat impreuna cu pastai sotate.

Sursa foto: www.tastespotting.com

Articolul urmator »
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe