Cotlete de porc in sos de vin rosu

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Marţi, 19.10.2010

Cuprins

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 19.10.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 19.10.2010

Caracteristici

Ieri la pranz am savurat, alaturi de o mamaliga aburinda, aceste minunate cotlete de porc. De cand am plecat de acasa rar gatesc mancare cu sos dar toamna si iarna mai ales nimic nu poate fi comparat cu o mancare gustoasa cu sos.

Reteta este foarte simpla si accesibila asa ca va invit sa o incercati in caz ca nu o cunoasteti deja.

Ingrediente necesare pentru cotlete de porc in sos de vin rosu:

  • 4 cotlete de porc
  • 2 pahare vin rosu de buna calitate
  • 3 frunze salvie
  • 2 crengute maghiran
  • 3-4 catei usturoi
  • sare si piper
  • ulei

Metoda de preparare cotlete de porc in sos de vin rosu:

  • Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.

  • Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea si piperul.

  • Se adauga si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana.

  • Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia.

  • In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul, acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
  • Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.

Pofta buna!!

Sfat: Daca nu aveti maghiran sau salvie, le puteti inlocui cu cimbru.

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/.

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (7 vizite)