Cotlete de porc in sos de vin rosu
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Cuprins
- Ingrediente necesare pentru cotlete de porc in sos de vin rosu:
- Metoda de preparare cotlete de porc in sos de vin rosu:
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Ieri la pranz am savurat, alaturi de o mamaliga aburinda, aceste minunate cotlete de porc. De cand am plecat de acasa rar gatesc mancare cu sos dar toamna si iarna mai ales nimic nu poate fi comparat cu o mancare gustoasa cu sos.
Reteta este foarte simpla si accesibila asa ca va invit sa o incercati in caz ca nu o cunoasteti deja.
Ingrediente necesare pentru cotlete de porc in sos de vin rosu:
- 4 cotlete de porc
- 2 pahare vin rosu de buna calitate
- 3 frunze salvie
- 2 crengute maghiran
- 3-4 catei usturoi
- sare si piper
- ulei
Metoda de preparare cotlete de porc in sos de vin rosu:
- Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.
- Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea si piperul.
- Se adauga si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana.
- Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia.
- In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul, acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
- Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.
Pofta buna!!
Sfat: Daca nu aveti maghiran sau salvie, le puteti inlocui cu cimbru.
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/.