Adu putin exotism la o masa de vara cu retete de creveti la gratar!

Miercuri, 31.03.2010

Cuprins

Si tu te-ai saturat de banala friptura la gratar? Fireste, poti incerca noi sosuri, marinate si garnituri, dar atunci cand vrei sa faci o schimbare cu adevarat rafinata, incearca creveti pe gratar! O carne frageda si racoritoare cu o usoara tenta marina, care absoarbe cu usurinta aromele marinatelor pentru un festin la gratar! 

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 31.03.2010

Creveti la gratar cu usturoi

Ingrediente:

  • creveti cat mai mari - cam 1 kg
  • un sfert de cana de ulei de masline
  • 6 catei de usturoi, tocat marunt
  • 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • jumatate de lingurita de sare
  • jumatete de lingurita de piper proaspat macinat

Preparare:

Amesteca uleiul de masline, usturoiul, patrunjelul, sarea si piperul. Adauga crevetii curatati si lasa la marinat, la rece, timp de o ora. Pune crevetii pe tepuse de frigarui timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se fac.

Creveti la gratar cu lamaie

Ingrediente:

  • creveti cat mai mari - cam 1 kg
  • un sfert de cana de ulei vegetal
  • un sfert de cana de ceapa verde tocata marunt
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • o lingurita de busuioc
  • o lingurita de mustar uscat
  • o lingurita de sare

Preparare:

Curata crevetii. Amesteca ingredientele ramase si pune-le, impreuna cu crevetii, intr-o punga pentru a face o marinata si pentru ca toate aromele sa se imbine. Lasa la frigider timp de 4 ore. Pune direct pe gratar la flacara medie timp de 2-3 minute.

Crevetii au inceput sa capete prestanta si in bucataria romaneasca, asadar de ce sa nu le oferim un loc de cinste si pe instrumentul de gatit autohton preferat? Sa pregatim cu incredere creveti pe gratar!

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce fruct de vara esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe