Adu putin exotism la o masa de vara cu retete de creveti la gratar!
Cuprins
Si tu te-ai saturat de banala friptura la gratar? Fireste, poti incerca noi sosuri, marinate si garnituri, dar atunci cand vrei sa faci o schimbare cu adevarat rafinata, incearca creveti pe gratar! O carne frageda si racoritoare cu o usoara tenta marina, care absoarbe cu usurinta aromele marinatelor pentru un festin la gratar!
Creveti la gratar cu usturoi
|
Ingrediente:
|
Preparare:
Amesteca uleiul de masline, usturoiul, patrunjelul, sarea si piperul. Adauga crevetii curatati si lasa la marinat, la rece, timp de o ora. Pune crevetii pe tepuse de frigarui timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana se fac.
Creveti la gratar cu lamaie
Ingrediente:
|
Preparare:
Curata crevetii. Amesteca ingredientele ramase si pune-le, impreuna cu crevetii, intr-o punga pentru a face o marinata si pentru ca toate aromele sa se imbine. Lasa la frigider timp de 4 ore. Pune direct pe gratar la flacara medie timp de 2-3 minute.
Crevetii au inceput sa capete prestanta si in bucataria romaneasca, asadar de ce sa nu le oferim un loc de cinste si pe instrumentul de gatit autohton preferat? Sa pregatim cu incredere creveti pe gratar!