O schimbare delicioasa in rutina culinara: prepara dovlecei la gratar!
Cuprins
Te-ai saturat sa ai aceeasi abordare referitoare la alimente - carnea pe gratar sau prajita, legumele in salate, ciorba? Fa o schimb binevenit! Incepe prin a pune legumele pe gratar; iar, pentru astazi, alegem dovleceii!
Prepara oricare dintre aceste doua retete simple, dar cu texturi (si chiar scopuri) diferite de dovlecei la gratar si vei fi placut suprinsa!
Dovlecei la gratar - varianta marinata
Ingrediente:
dovlecei (in cantitatea dorita)
|
Preparare: Spala si usuca dovleceii. Taie in felii de-a lungul legumei sau in rondele - oricum preferi si lasa-le pe o hartie absorbanta. Cu ajutorul unei furculite, fa gauri in fiecare felie. Toarna vinegreta din vin rosu pe dovlecei si lasa la marinat (de exemplu cat timp se prepara friptura - prepara acesti dovlecei la gratar la final deoarece vor fi gata repede). |
Aseaza-i pe gratarul nu foarte incins pentru a prinde acele urme apetisante de gratar. Asezoneaza cu rozmarin sau usturoi si lasa-i sa se gateasca pana se inmoaie. Mai poti turna un pic de vinegreta pe ei dupa ce s-au gatit.
Poti asezona cu zeama de lamaie si apoi sa presari piper pentru un gust diferit. Lasa-ti imaginatia sa se joace!
Dovlecei la gratar - umpluti
Ingrediente:
dovlecei de dimensiuni medii, taiati in jumatati pe lungime
|
Preparare:
Aceasta varianta de dovlecei la gratar e foarte simpla: scobeste dovleceii de seminte si umple cu amestecul de carne tocata. Pune mozarella pe umplutura si acopera cu un pic de sos de rosii. Presara si cateva boabe de porumb. Pune apoi in folie de aluminiu si lasa pe gratar cam 30 de minute (sau mai putin - pana simti ca e gata)
E atat de usor sa inovezi in bucatarie (sau, fireste, la gratar in aer liber); de aceea schimba regulile conventionale si incearca marinate, umpluturi, sosuri, orice iti trece prin cap. Doar ai vazut cat de deliciosi sunt acesti dovlecei la gratar!