Iata cum prepari un file pangasius la gratar in 15 minute

Joi, 15.04.2010

Cuprins

Tot mai multa lume a inceput sa cumpere peste file in loc de cel proaspat. Si asta pentru ca acesta este mult mai usor de preparat, nu are oase, este foarte gustos si la un pret avantajos. Iata cum poti prepara si tu un file de pangrasius la gratar.

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Joi, 15.04.2010

File de pangasius la gratar

Ingrediente:

- o punga file pangasius congelat
- 3 lingurite ulei masline
- condimente pentru peste
- 1 lamaie
- cativa catei de usturoi
- patrunjel
- sare
- piper

Mod de preparare:

Pui fileul in apa rece sa se desprinda gheata, apoi il scoti si il asezi pe o farfurie, il condimentezi dupa gust si il ungi cu ulei. Il lasi cateva minute, apoi tai fiecare fileu in 2 bucati pe care le asezi pe gratarul bine incins.
Dupa cateva minute intorci pestele si presari niste patrunjel tocat fin pe el si putin piper. Il mai lasi sa stea cateva minute.

Intr timp, cureti ustoroiul, il tai in felii subtiri si tai lamaia pe jumatate.
Decorezi platoul cu patrunjel, usturoi si jumatate de lamaie taiata in felii.
Cand pestele este gata, il asezi pe platou si il stropesti cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie.

Deliciosul file pangasius la gratar il poti servi cu o portie de cartofi nature, cu sote de legume sau cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Cum este inima ta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (614 vizite)