Vrei sa prepari o friptura de porc? Incearc-o acum si cu legume!

Marţi, 20.04.2010

Cuprins

Stim ca friptura de porc este buna atat la gratar cat si la cuptor, tocmai din acest motiv este si cea mai consumata. Prin urmare o sa iti arat cum poti sa prepari o friptura de porc la cuptor, dar nu simpla ci cu o garnitura de legume.

Vezi si
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Marţi, 20.04.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 20.04.2010

Friptura de porc cu legume

Ingrediente:

  • ceafa de porc
  • 2 vinete
  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei verzi
  • ½ kg rosii
  • 2 cepe
  • 1 usturoi
  • ulei
  • vegeta
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Condimentezi bucatile de carne cu vegeta, boia, sare si piper dupa gust.
Pui carnea la prajit intr-o tigaie cu ulei incins si o intorci pe toate partile ca sa se rumeneasca uniform.
Cand se formeaza crusta, o pui pe un platou si o crestezi adanc. Printre crestaturi pui feliute de catei de usturoi. Pui bucata de ceafa intr-o tava unsa cu ulei.
Speli legumele, le cureti si le tai cubulete/felii.
Pui toate legumele intr-un vas si le condimentezi cu sare dupa gust, apoi le pui in tava cu carne.
Deasupra torni putin ulei si acoperi gura vasului cu o folie de aluminiu, dupa care o introduci pentru aproximativ o ora in cuptor. In acest timp mai intorci carnea. Cu 20 minute inainte scoti folia de aluminiu ca sa scada legumele.

Acum friptura ta de porc cu legume este delicioasa si gata pentru a fi savurata.
Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Ce vrei cu adevarat de la viata?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe