Friptura de pui la tava – mai buna de atat nu se poate!
Cuprins
Daca vrei sa pregatesti o friptura delicioasa poti sa folosesti carnea de pui. Puiul este foarte sanatos, cat timp nu consumi si pielita, deoarece aceasta dubleaza cantitatea de grasime saturata din mancare. Carnea de pui contine seleniu, un component esential al metabolismului hormonului tiroidei si al functiei imunitare, dar este bogata si in vitamina B6, care confera energie organismului si lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Asa ca poti sa prepari cu incredere o friptura de pui la tava.
Friptura de pui la tava
Cum prepari friptura de pui la tava?
Ai nevoie de un pui de 1 - 1 ½ kg si de o tava potrivita pentru marimea lui. Pui pe fundul tavii, pentru aroma, un rand de rondele de zarzavat (morcov, patrunjel, telina si ceapa) cu 4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare. Deasupra, asezi puiul nesarat, bine uns cu ulei. Introduci cratita in cuptorul incins la inceput, 30 minute, pana cand se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne. Stropesti puiul cu sosul din tava, care-l si sareaza si il rumeneste frumos, deoarece este colorat cu sucul de morcovi. Apoi, reduci focul la mijlociu sau la mic si lasi puiul sa se friga in total 1 - 1 ½ ora, pana cand se patrunde bine si carnea se inmoaie. Il intorci, in acest timp, pe toate partile si il stropesti de fiecare data cu sos sa se rumeneasca uniform. Il incerci cu o furculita. Daca aceasta intra cu usurinta in piept, inseamna ca este gata.
Poti sa prepari aceasta friptura si in punga mai groasa sau dubla, tot in tava.
Friptura de pui la tava o vei consuma alaturi de o delicioasa garnitura pentru fripturi.