Friptura de pui la tava – mai buna de atat nu se poate!

Vineri, 26.03.2010

Cuprins

Daca vrei sa pregatesti o friptura delicioasa poti sa folosesti carnea de pui. Puiul este foarte sanatos, cat timp nu consumi si pielita, deoarece aceasta dubleaza cantitatea de grasime saturata din mancare. Carnea de pui contine seleniu, un component esential al metabolismului hormonului tiroidei si al functiei imunitare, dar este bogata si in vitamina B6, care confera energie organismului si lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Asa ca poti sa prepari cu incredere o friptura de pui la tava.


Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010

Friptura de pui la tava


Cum prepari friptura de pui la tava?

Ai nevoie de un pui de 1 - 1 ½ kg si de o tava potrivita pentru marimea lui. Pui pe fundul tavii, pentru aroma, un rand de rondele de zarzavat (morcov, patrunjel, telina si ceapa) cu 4 linguri de apa si o lingurita rasa cu sare. Deasupra, asezi puiul nesarat, bine uns cu ulei. Introduci cratita in cuptorul incins la inceput, 30 minute, pana cand se formeaza o crusta putin rumenita, care va impiedica scurgerea sucului din carne. Stropesti puiul cu sosul din tava, care-l si sareaza si il rumeneste frumos, deoarece este colorat cu sucul de morcovi. Apoi, reduci focul la mijlociu sau la mic si lasi puiul sa se friga in total 1 - 1 ½ ora, pana cand se patrunde bine si carnea se inmoaie. Il intorci, in acest timp, pe toate partile si il stropesti de fiecare data cu sos sa se rumeneasca uniform. Il incerci cu o furculita. Daca aceasta intra cu usurinta in piept, inseamna ca este gata.

Poti sa prepari aceasta friptura si in punga mai groasa sau dubla, tot in tava.

Friptura de pui la tava o vei consuma alaturi de o delicioasa garnitura pentru fripturi.

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
mary (anonim)
23 noiembrie 2012 20:08

super bun

Ne găsești pe