Delecteaza-te cu friptura de mistret cu sos alb

De Ana Maria Stroe
Joi, 11.03.2010

Cuprins

Cu toate ca nu este una dintre cele mai obisnuite retete, tu ai putea iesi din tipare. Fa-le celor dragi o surpriza si pregateste-le o friptura din carne de mistret. Mai mult decat atat, nu le prepara orice, ci o friptura de mistret cu garnitura si sos alb. Rafinamentul va fi fara doar si poate prezent pe masa ta.

Pentru friptura de mistret ai nevoie de:

  • 2-3 bacati de carne de mistret
  • 2 cartofi
  • 1 bucata de pastarnac
  • 1 ceapa de marime medie
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 1 carnat
  • Sare, piper, ulei de masline
Vezi si
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Joi, 11.03.2010

Sosul:

  • Ulei
  • 50g faina
  • 50 ml lapte
  • 200 g smantana
  • sare

Prepara o friptura din carne de mistret ca un profesionist

Bucatile de carne se pun intr-o tigaie si se rumeneasc bine pe ambele parti. Daca doresti sa eviti uleiul la friptura, poti sa o faci chiar si la gratar. Pentru aroma poti presara peste bucatile de carne care au fost condimentate cu sare si piper, si putin oregano. Este un condiment care ii ofera o aroma deosebita carnii.

Cartofii si pastarnacul trebuie taiate in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt. Pune apa cu sare intr-o cratita si pune cartofii si pastarnacul la fiert. Cand sunt gata scurge-le bine intr-o cratita rece pentru a opri procesul de gatire. Odata ce au fost racite in mod corespunzator, scurge-le inca o data.  

Intr-o tigaie cu putin ulei pune la prajit carnatul pe care l-ai taiat in cubulete. El isi va lasa propria zeama. Odata ce s-a adunat destula zeama, pune peste el cartofii si pastarnacul si prajeste-le pana cand incep sa prinda o culoare aramie. Acestea se condimenteaza dupa gust iar deasupra se presara putin patrunjel proaspat tocat.

Intr-o alta cratita toarna putin ulei si o lingura rasa de faina. Amesteca bine pana cand se omogenizeaza dar ai grija sa nu se rumeneasca. Stinge cu lapte amestecand in continuu. Cand totul s-a legat, adauga smantana si potriveste de sare.

Serveste friptura din carne de mistret pe un platou alaturi de garnitura din cartofi, pastarnac si carnati. Toarna peste friptura de mistret sos alb din abundenta si savureaza o capodopera culinara. Nu numai ca iti va placea, dar vei tanji dupa o a doua portie. 

Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cris (anonim)
22 septembrie 2012 09:09

1. Carnea de mistret are nevoie de timp pentru fezandat. Nu o iei pur si simplu si o pui in tigaie.2. Nu folosesti ulei de masline la carnea de mistret si la carnat.3 Nu amesteci atatea feluri de carne o data pentru ca nu mai ai nici o sansa sa mai ramai diva trasa prin inel.

Ne găsești pe