Delicatesa de primavara: Pastrav la gratar
Cuprins
Primavara si-a facut aparitia, iar starea noastra de spirit s-a imbunatatit foarte mult. Deja planuiesti sa iesi cu prietenii, familia, de fapt, cu toti care iti sunt dragi, la padure sa faceti un gratar? Daca da, eu iti propun sa pregatesti un delicios pastrav la gratar.Cum prepari pastrav la gratar?
Toti cunoscatorii de peste stiu ca pastravul are carnea foarte frageda si gustoasa. Inainte sa il prepari la gratar trebuie sa il cureti de solzi, sa ii scoti intestinele, sa il ungi bine cu ulei si apoi sa il frigi, intreg sau taiat in bucati, pe gratar simplu sau dublu.
Pentru a nu se usca prea mult carnea, pastravul se inveleste in hartie pergament sau in orice alta hartie mai groasa, ca cea de impachetat, pe care ai uns-o bine cu ulei sau unt, pe toata lungimea ei. Hartia o rulezi de 6 - 7 ori in jurul pestelui, apoi acesta se asaza pe gratar.
Gratarul se intoarce de 3 - 4 ori in timp de 20 de minute pana cand se rumeneste bine hartia. La sfarsit, desfaci hartia si servesti pastravul cu unt si lamaie.
Bucura-te de primavara alaturi de cei dragi si nu uita sa incerci aceasta reteta de pastrav la gratar.