Vremea gratarelor! Prepara peste la gratar!

Vineri, 26.03.2010

Cuprins

Primavara si-a intrat serios in drepturi si odata cu ea a inceput si sezonul gratarelor! Pregateste peste la gratar si asezoneaza-l cu un sos la alegere!

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 26.03.2010

Peste la gratar? Sanatos si dietetic!

Ingrediente necesare pentru peste gratar:


4 bucati de peste
sare
piper
boia
ulei de masline

 

Pestele se condimenteaza bine si se unge cu ulei de masline. Se lasa cam 30 de minute ca sa fie patruns de condimente si se pune pe gratar. Se lasa pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Incearca peste la gratar cu tzatziki!

Grecii obisnuiesc sa manance pestele la gratar cu sos tzatziki. Incearca si tu savoarea elena!

Pentru sos ai nevoie de:
250 de iaurt gras
1 castravete
1 catel de usturoi
sare
piper alb
2 lingurite de ulei de masline

Curata castravetele de coaja si taie-l cat mai marunt posibil. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu iaurtul, cu castravetele si cu uleiul de masline. Sosul se condimenteaza si se lasa la rece pana este servit.

Peste la gratar cu sos de unt? O delicatesa!

Pentru sos ai nevoie de:
sucul de la o lamaie
4 linguri de unt
o lingura de mustar

Untul se topeste intr-o cratita si se amesteca cu sosul de la o lamaie. Se ia dupa foc si se amesteca cu mustarul pana devine o crema. Se toarna peste peste si se serveste cald.

Fie ca il prepari cu sosuri sau fara sosuri, peste la gratar va fi mereu un preparat gustos si la indemana!

Articolul urmator »
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024

Ne găsești pe