Piept de pui la gratar cu un sos de afine si topping de coriandru
Cuprins
Atunci cand simti ca imaginatia culinara iti joaca feste, reinventeaza retete traditionale cu un "twist" modern sau neasteptat. Astazi iti propun o completare savuroasa a clasicului piept de pui la gratar: un sos dulce-acrisor de afine si un topping racoritor de coriandru. O explozie de arome care va revigora orice friptura!
Piept de pui la gratar cu un "twist"
Ingrediente:
4 jumatati de piept de pui (cam 100 g fiecare), fara piele si os
un sfert de lingurita de sare
un varf de piper negru
o treime de cana de cepe verzi tocate marunt
o lingura de ardei iuti tocati
2 lingurite de otet balsamic
125 g gem de afine
optional: 125 g gem de portocale
2 linguri de coriandru proaspat, tocat
o lingura si jumatate de zeama de lamaie
2 linguri de crema de branza
Preparare:
Presara cu sare si piper pe bucatile de piept de pui. Incinge o tigaie grill la foc mediu; gateste puiul timp de 5 minute pe fiecare parte sau pana cand este gata. Mentine cald.
Amesteca ceapa, ardeii iuti, otetul si cele 2 gemuri intr-un bol mediu. Amestec si o lingura de coriandru si o lingura de zeama de lamaie.
Amesteca o lingura de coriandru, o lingurita si jumatate de zeama de lamaie si crema de branza intr-un bol mic; amesteca bine ca sa capete o consistenta omogenta. Pune sosul de afine cu generozitate pe o farfurie. Pune puiul pe sosul de afine si deasupra decoreaza cu o lingurita de crema de coriandru.
Combinatia neasteptata de arome va da o noua dimensiune oricarui gratar - savoarea uscata fripturii de piept de pui la gratar este ca o panza alba pentru gustul acrisor si consistent al sosului de afine si pentru surpriza revigoranta a unui sos intepator de coriandru!