O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

De Ana Maria Stroe
Miercuri, 10.03.2010

Cuprins

Mancarea cu specific mediteranean este foarte apreciata in intreaga lume. Acum ai ocazia sa te rasfeti si tu cu o astfel de delicatesa pentru ca te voi invata sa pregatesti un cotlet de rechin la gratar ca la carte.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 10.03.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Miercuri, 10.03.2010

Rechin la gratar cu sos marinat 

Ingrediente: 4 cotlete de rechin

Pentru marinata:

  • 6 linguri de vin alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de ceapa tocata
  • Cateva picaturi de sos
  • Tabasco
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare si piper negru proaspat macinat

Cotletele de rechin nu sunt la indemana oricui insa ele pot fi gasite in supermarketuri. Cu toate acestea, multe persoane prefera carnea de rechin pentru a o inlocui pe cea de pui. Gustul nu este acelasi, dar este foarte asemanator. 

Intr-un vas pune vinul, uleiul de masline, ceapa tocata, daca vrei, sosul de Tabasco (dar acesta este optional), sosul de soia si condimenteaza cu sare si piper. Amesteca-le si pune in vas cotletele de rachin pe care le vei lasa la marinat macar 30 de minute.  Scoate cotletele din sosul marinat si se lasa-le sa se scurga foarte bine.

Pastreaza sosul ramas. Pune o folie pe gratar si incalzeste-l inainte de a pune cotletele. Trebuie sa le lasi vreo 5-6 minute. Scoate coteletele, unge-le cu putin ulei si apoi pune-le pe gratar pentru inca 5-6 minute.

Odata ce cotletele de rechin la gratar s-au facut, reincalzeste sosul marinat care ti-a ramas. Pune cotletele pe un platou, pune putin sos marinat peste ele si doua felii de lamaie. Daca doresti sa dai cotletelor de rechin la gratar un aer usor traditional, serveste-le cu mamaliguta. 

Nu se poate sa dai gres cu o asemenea mancare. Acum, in Postul Pastelui, reteta de cotlete de rechin la gratar este perfecta pentru Dezlegarea la Peste.

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Monica (anonim)
4 martie 2013 09:09

Este o crima sa mananci ceva care este in varful labtului trofic Nu mai are balta peste?STOP meniurilor de rechin!

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (4 vizite)