Reteta de Craciun: Friptura condimentata de porc
- Timp de gătire:
- Peste 60 minute
- Dificultate:
- Rețete deosebite
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor
Caracteristici
- Cele mai bune rețete
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
In locul clasicei fripturi de porc, iti propunem o alternativa care, cu siguranta, va incanta papilele gustative ale invitatilor: Friptura condimentata de porc.
Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
Ingrediente:
- 5 crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite praf de chilli
- 1 lingurita praf de paprika
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 4 kg carne de porc cu os
In primul rand, asigura-te ca temperatura cuptorului ajunge la 230 grade. Amesteca toate condimentele impreuna cu sucul de lamaie si uleiul de masline, dupa care "maseaza" bine carnea cu ele.
Pune carnea de porc intr-o tava cu gratar si las-o in cuptor timp de 30 minute, dupa care, redu temperatura cuptorului la 150 grade si lasa-o sa se coaca inca 3 ore.
Dupa ce ai scos friptura din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se raceasca timp de 30-40 minute inainte de o servi.
Daca vrei sa adaugi un plus de gust fripturii de pe masa de Craciun, aceasta reteta este exact ce iti trebuie!