Reteta de Craciun: Friptura condimentata de porc

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Vineri, 21.12.2012

Caracteristici

In locul clasicei fripturi de porc, iti propunem o alternativa care, cu siguranta, va incanta papilele gustative ale invitatilor: Friptura condimentata de porc.

Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

Ingrediente:

- 5 crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite praf de chilli
- 1 lingurita praf de paprika
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 4 kg carne de porc cu os

In primul rand, asigura-te ca temperatura cuptorului ajunge la 230 grade. Amesteca toate condimentele impreuna cu sucul de lamaie si uleiul de masline, dupa care "maseaza" bine carnea cu ele.

Pune carnea de porc intr-o tava cu gratar si las-o in cuptor timp de 30 minute, dupa care, redu temperatura cuptorului la 150 grade si lasa-o sa se coaca inca 3 ore.

Dupa ce ai scos friptura din cuptor, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa se raceasca timp de 30-40 minute inainte de o servi.

Daca vrei sa adaugi un plus de gust fripturii de pe masa de Craciun, aceasta reteta este exact ce iti trebuie!

 

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
tunea f (anonim)
21 august 2013 18:06

arata super!

Ionut (anonim)
21 decembrie 2012 13:01

ce este aceea o tava cu gratar? reteta este interesanta prin simplitatea ei.

Ne găsești pe