Doua retete la gratar extraordinar de gustoase: Kebab de vita si pastrama

Vineri, 23.04.2010

Cuprins

Am ales pentru astazi doua retete de gratar foarte gustoase. Nu pot sa folosesc grad de comparatie intre ele, pentru ca inca nu pot sa ma decide care imi place mai mult. Poate poti tu?

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 23.04.2010

Prima reteta la gratar: Kebab de vita

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de vita
  • 150 ml sos soia
  • 50 g vin
  • 10 g ghimbir
  • 1 catel usturoi

Mod de preparare:

  1. Tai carnea in cuburi si o bati putin, pe ambele parti, cu un ciocan de snitele.
  2. Pisezi usturoiul si il amesteci cu sosul de soia, vinul si ghimbirul.
  3. Pui bucatile de carne in acest sos si le lasi la marinat timp de 5 ore.
  4. Pui carnea pe betigasele de frigarui si le asezi pe gratarul bine incins, timp de cca10 minute, intorcandu-le pe toate partile.

A doua reteta la gratar: Pastrama

Ingrediente:

  • 1 kg carne miel
  • 2 capatani usturoi
  • 2 linguri sare
  • un varf cutit piper
  • un varf cutit boia
  • 100 ml vin alb
  • o lingura ulei

Mod de preparare:

  1. Pisezi usturoiul si il amesteci cu piper, sare, cimbru si boia.
  2. Tai carnea in felii si o ungi cu pasta formata si o lasi asa 50 - 60 min.
  3. Pui carnea pe gratarul incins, intorcand-o pe toate partile pana devine aurie.

Ce zici? Suna bine, nu? Tot ce pot sa iti urez este spor la prepararea acestor retete la gratar!

Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025