Un sos remoulade avangardist pentru un clasic ton la gratar!

Joi, 20.05.2010

Cuprins

Tuturor ne plac conservele de ton, versatile si gata pentru a fi mancate atunci cand esti in pana de inspiratie. Dar ai incercat vreodata carne de ton...adevarata? Cumpara cateva fileuri de peste si cu un sos simplu si untos, ai pregatit un ton la gratar nu doar delicios, ci si foarte simplu!

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 20.05.2010
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Joi, 20.05.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 20.05.2010

Ton la gratar

Ingrediente:

- 4 linguri de unt, la temperatura camerei
- jumatate de lingurita de pasta de ansoa
- o lingurita de zeama de lamaie
- o lingurita de patrunjel tocat fin
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 4 fileuri de ton, cam de 2 cm grosime - aproximativ 1 kg in total
- o lingura de ulei

Preparare:

1. Incalzeste gratarul. Intr-un bol mic, amesteca untul, pasta de ansoa, zeama de lamaie, patrunjelul si un varf de sare si piper.

2. Acopera tonul cu uleiul de gatit. Presara cam jumatate de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper. Gateste tonul timp de aproape 4 minute. Intoarce-l si gateste-l pana cand este gata - inca 3-4 minute pentru un ton "in sange". Unge pestele cu sosul untos si aromat.

Pentru un pic de variatie, poti folosi, pentru sos, o lingura de busuioc proaspat tocat, 3 rosii uscate la soare si conservate in ulei, tocate, un varf de sare si piper si 4 linguri de unt la temperatura camerei. Va fi la fel de delicios pentru un ton la gratar inedit!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe