Invata sa asortezi pestele cu o garnitura pe masura

Marţi, 16.03.2010

Cuprins

Vrei o garnitura speciala pentru friptura de peste abia pregatita si nu stii ce s-ar potrivi? Eu iti propun sa incerci niste spanac cu smantana in rosii crude! Atat de estetic si incredibil de bun! 

Vezi si
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Marţi, 16.03.2010

Aceasta garnitura pentru peste are nevoie de:

  • ½ kg spanac
  • 30 g unt sau ulei
  • o ceapa
  • 150 ml smantana
  • 6-8 rosii mai mici
  • sare
  • piper

Cum prepari garnitura pentru peste?

Speli bine spanacul si il fierbi 5 minute in 100 ml apa clocotita, apoi il scurgi prin strecuratoare, dar pastrezi apa. Il rastorni pe planseta si tai toata gramada in felii late. Intr-o cratita de 1 l pui ceapa taiata marunt cu untul sau uleiul si se caleste numai un minut. Adaugi apoi spanacul si cate putina apa (in care a fost oparit) si il lasi sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand se moaie bine (cam 20 minute).

Cand spanacul este gata, apa trebuie sa fie bine scazuta.

Bati bine smantana cu o lingura de apa rece si apoi se amesteca impreuna cu spanacul fierbinte, imediat dupa ce l-ai luat de pe foc. Adaugi sare si un varf de cutit cu piper. Il pastrezi cald pe un vas cu apa fierbinte.

Acum, speli rosiile si le tai cate un capacel, la partea dinspre codita, care se lasa prins de ele intr-o parte si apoi le scoti miezul. Pui spanacul in ele atunci cand te decizi sa le servesti.

Acest preparat poate fi folosit ca si garnitura la peste sau la orice friptura. De asemenea, aceasta reteta poate fi servita si ca fel intai.

Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?