Orez prajit - bucataria chinezeasca pe masa ta
O portie de orez prajit este nelipsita de pe masa asiaticilor. Nu numai ca orezul este foarte bun dar este si sanatos si poate fi folosit la multe mancaruri. Asiaticii prepara orez prajit din cele mai vechi timpuri si inca este una dintre mancarurile lor preferate. Haide sa invatam si noi sa preparam un orez prajit ca la el acasa.
Ingrediente: - 500g de orez (de preferat brun cu bobul lung) - 2 oua mari - 2-3 linguri de ulei - 5-6 felii de beacon sau Kaiser (taiate cubulete) - 1-2 catei de usturoi pisati - 2 cepe mici taiate marunt - Sare, piper 1- -2 linguri de sos de soia |
|
Mod de preparare:
Orezul de firbe in apa 35-40 de minute dupa care se scurge bine si se pune pe o tava acoperita cu un servet pentru a se usca. Este indicat ca orezul sa fie lasat mai multe ore pentru a se usca foarte bine.
Cele doua oua bat bine si se pun la prajit. Se prajesc cu atentie pe ambele parti dupa care se scot si se taie in fasii. Dupa ce se dau deoparte ouale, in uleiul incins se pune orezul care se rumeneste putin. Se pun ouale inapoi in tigaie si se amestectoate ingredientele.
Orezul si ouale se dau deoparte. In tigaie se prajesc baconul sau kaiserul. Acestea se adauga in platoul cu oua si orez prajit. Se caleste si ceapa in uleiul in care a fost prajit baconul si se adauga peste intreaga compozitie, care va fi pusa pe foc pentru inca 3-4 minute. Se adauga sosul de soia si usturoiul pisat si se amesteca foarte bine.
Se condimenteaza dupa gust.
Orezul prajit se serveste cald, de obicei ca garnitura. Este o mancare usor de preparat si deloc gretoasa. Pentru cine doreste, poate prepara orez prajit si cu carne de pui, mazare sau chiar ananas.