Orez prajit - bucataria chinezeasca pe masa ta

De Ana Maria Stroe
Luni, 01.03.2010

O portie de orez prajit este nelipsita de pe masa asiaticilor. Nu numai ca orezul este foarte bun dar este si sanatos si poate fi folosit la multe mancaruri. Asiaticii prepara orez prajit din cele mai vechi timpuri si inca este una dintre mancarurile lor preferate. Haide sa invatam si noi sa preparam un orez prajit ca la el acasa.

Ingrediente:

- 500g de orez (de preferat brun cu bobul lung)
- 2 oua mari
- 2-3 linguri de ulei
- 5-6 felii de beacon sau Kaiser (taiate cubulete)
- 1-2 catei de usturoi pisati
- 2 cepe mici taiate marunt
- Sare, piper
1- -2 linguri de sos de soia
 

Mod de preparare:

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 01.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 01.03.2010

Orezul de firbe in apa 35-40 de minute dupa care se scurge bine si se pune pe o tava acoperita cu un servet pentru a se usca. Este indicat ca orezul sa fie lasat mai multe ore pentru a se usca foarte bine.

Cele doua oua bat bine si se pun la prajit. Se prajesc cu atentie pe ambele parti dupa care se scot si se taie in fasii.  Dupa ce se dau deoparte ouale, in uleiul incins se pune orezul care se rumeneste putin. Se pun ouale inapoi in tigaie si se amestectoate ingredientele. 

Orezul si ouale se dau deoparte. In tigaie se prajesc baconul sau kaiserul. Acestea se adauga in platoul cu oua si orez prajit. Se caleste si ceapa in uleiul in care a fost prajit baconul si se adauga peste intreaga compozitie, care va fi pusa pe foc pentru inca 3-4 minute. Se adauga sosul de soia si usturoiul pisat si se amesteca foarte bine.

Se condimenteaza dupa gust.

Orezul prajit se serveste cald, de obicei ca garnitura. Este o mancare usor de preparat si deloc gretoasa. Pentru cine doreste, poate prepara orez prajit si cu carne de pui, mazare sau chiar ananas.

Articolul urmator »
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean | Miercuri, 24.07.2024
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
SILVIA MARINESCU (anonim)
12 septembrie 2010 07:07

IMI PLACE MANCAREA CHINEZEASCA ,MANANC CU PLACERE ,AM SA INCERC SA O PREPAR ACASA ,SUNT CONVINSA CA NU O SA FIE REUSITA ,DAR INCERC ,VA MULTUMESC ,DORIM SI ALTE RETETE TOT SIMPLE CHINEZESTI.

Ne găsești pe