Salata de avocado si pastrav cu seminte de dovleac
Cuprins
Monini va recomanda Classico - uleiul de masline extravirgin renumit pentru aroma sa consecventa. Classico, cu aromele sale echilibrate si armonioase, este indicat pentru o mare varietate de utilizari care completeaza intr-adevar orice fel de mancare. Este indicat pentru toateutilizarile in bucatarie: sosuri, fripturi, legume proaspete si ca un condiment; nu uitati de efectele terapeutice pentru care este recomandat consumul uleiului de masline extravirgin de catre medici.
Parfum: fructat, ierburi Aroma: usor migdalat, gust usor amar si picant Densitate: vascozitate medie Culoare: verde cu nuante de galben-auriu Aciditate: 0,4% jumatate din limita legala maxima admisa la uleiul demasline extravirgin (0,8%) |
Monini va recomanda un pranz usor, potrivit zilelor calduroase:
Salata de avocado si pastrav cu seminte de dovleac
Ingrediente
600 g file de pastrav;
2 linguri ulei de masline; sare si piper ;
2 avocado, curatati si taiati;
1 ceapa rosie,
taiata marunt;
1 castravete, taiat subtire pe lungime;
1/2 cana seminte de
dovleac prajite.
Dressing:
1/4 cana ulei de masline;
4 lingurite mustar Dijon;
zeama unei lamai;
2 catei de usturoi, pisati;
sare
si piper.
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 grade. Puneti file-ul de pastrav intr-o tava. Stropiticu ulei de masline, apoi potrivit cu sare si piper. Lasati la cuptor pentru 10 minute sau pana cand pestele este gatit. Scoateti de la cuptor si dati-i voie sa se raceasca.
2. Amestecati ingredientele pentru dressing. Taiati ceapa si puneti-o peste dressing. Lasati la macerat 10 minute.
3. Pentru a servi, aranjati ingredientele pentru salata pe o farfurie, apoi turnati dressingul.
Pofta buna!