O garnitura usoara si versatila: spanac cu orez

Vineri, 19.03.2010

Cuprins

O garnitura de spanac cu orez s-ar putea sa fie exact deliciul usor si savuros pe care il cautai. Adauga ingredientele tale preferate - ou, mazare, pastai, pui - si poti transforma o garnitura simpla intr-un fel principal consistent si delicios.

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Vineri, 19.03.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Vineri, 19.03.2010

Spanac cu orez clasic

Ingrediente:

- 2 linguri de unt
- o ceapa mica, tocata marunt
- o jumatate de lingurita de sare - dupa gust
- 3 catei de usturoi, tocati
- o legatura de spanac, spalata si tocata in fasii
- o cana de orez cu bob lung
- 2 cani de apa
- un cub de concentrat de supa (de legume sau de pui)
- 2 linguri de frunze de marar
- piper negru

Preparare:

1. Intr-un vas mediu incalzeste untul. Adauga cepele si prajeste, amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie, cam 3 minute. Adauga usturoiul si gateste, amestecand, pana cand se imbina, cam 1 minut. Amesteca si spanacul. Continua sa gatesti amestecand din cand in cand, cam inca 4 minute.

2. Amesteca orezul. Adauga apa si cubuletul de concentrat si da in clocot. Adauga si mararul daca vrei. In acest moment mai poti adauga alte ingrediente: pui prajit, putin morcov sau mazare. Acopera si redu flacara. Fierbe la foc mic inca timp de 20 de minute.

3. "Infoaie" pilaful cu o furculita. Si aceasta reteta de spanac cu orez este gata!

Un delicios spanac cu orez te va incanta! Incearca-l si apoi recomanda-l prietenelor tale. Divele merita o astfel de garnitura usoara!

Articolul urmator »
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Incepe quiz
Cât de bine ştii să scrii?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
vikinga (anonim)
24 ianuarie 2011 15:03

O reteta grozava :X..nu eram obisnuita decat cu reteta "clasica" de spanac (fiert, cu usturoi si subtiat cu lapte, alaturi de ochiuri)Ma bucur de ceva nou si delicios:XMultumesc.

Ne găsești pe