Cus-Cus cu muschi de porc afumat la tigaie
Nu sunt adepta mancarurilor traditionale, desi ele imi ies intotdeauna
foarte gustoase. Iar cand le fac nu respect deloc reteta pe care mama
mea insista sa mi-o dicteze detaliat. Asa ca, nu este de mirare, ca
atunci cand am trecut pe langa cutia de cus-cus am zis ca este momentul
sa mai inventez o reteta.
Zis si facut. Am ajuns acasa si cu ce aveam prin frigider a iesit o
minunatie de mancarica, foarte gustoasa, inspirata din "tocanitele"
marocane si egiptene.
INGREDIENTE:
Mod de preparare:
1. Toaca ceapa marunt, taie cubulete mari muschiul de porc, rosia si dovlecelul.
2. Pune cus-cus-ul in apa fierbinte, aceeasi cantitate de apa pentru cat cus-cus folosesti. El se inmoaie si retine toata apa.
3. Pune la fiert brocoli.
4. Pune la calit ceapa, adauga apoi muschiuletul de porc, lasa-l 3 minute si adauga si legumele. Brocoliul adauga-l cu tot cu apa in care a fiert. Adauga si paharul cu vin. Amesteca bine pana ce legumele se inmoaie.
5. Intre timp, pune intr-o canuta 3 linguri de bulion si amesteca-le cu 1 lingura de zahar, 1 varf de cutit de sare, putin piper si o jumatate de lingurita de boia dulce sau picanta in functie de preferinte. 5. Intre timp, pune intr-o canuta 3 linguri de bulion si amesteca-le cu 1 lingura de zahar, 1 varf de cutit de sare, putin piper si o jumatate de lingurita de boia dulce sau picanta in functie de preferinte.
6. Cand legumele s-au inmuiat, adauga amestecul si lasa 15 minute sa scada, pana ce sosul se ingroasa.
7. Serveste pe pat de cus-cus.