Rețete delicioase
×
Înapoi la

File de pui cu sos pesto si paste

File de pui cu sos pesto si paste

Fileul de pui cu garnitura de sos rosu si paste imbina latura practica a unei retete foarte usor de preparat cu bucuria descoperirii unui gust care delecteaza simturile. Iata cum poti realiza si tu aceasta reteta.

Ingrediente:

*1 lingura de faina

*4 bucati (de aproximativ 120g fiecare) de piept de pui

*1/4 cana (60 ml) ulei de masline

*1 ceapa, taiata in felii subtiri

*2 catei de usturoi, zdrobiti

*2 ansoa

*1 lingura de condimente taiate marunt (rozmarin, cimbru, patrunjel)

*1 lingura de capere

*1 lingura de otet

*2 linguri de pasta de tomate

*2 linguri de sos pesto din rosii uscate

*1/2 cana (125 mil) vin rosu

*paste, pentru garnitura

Mod de preparare

Asezoneaza faina cu sare si piper si treci fileurile prin aceasta. Incinge doua linguri de ulei in tigaie si prajeste bucatile de pui la foc mare, pana formeaza o crusta maronie. Aseaza-le apoi pe o farfurie.

Adauga uleiul ramas in tigaie si prajeste ceapa la foc mediu, timp de 1-2 minute, pana se inmoaie.

Adauga ustoroi, masline, ansoa, condimente si capere, lasa-le inca un minut, apoi adauga otetul. Amesteca pastele, sosul pesto, vinul si o cana si jumatate de apa.

Adauga amestecul in tigaie, impreuna cu puiul, si fierbe timp de cinci minute, pana ce carnea este pregatita.

Serveste cu paste si asezoneaza cu mirodenii.

Foto: Taste.com 

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?