French Bread cu nuci si scortisoara

Joi, 16.02.2012

Iata o reteta mai complexa, de mic-dejun, cu savoare frantuzeasca, insa la fel de usor de preparat, daca o vei urma "ca la carte".


Ingrediente (pentru 6 portii):

- o paine integrala cu seminte taiata in felii 
- o ceasca de miez de nuca, prajit si racit
- 3 linguri de zahar brun
- 6 oua
- o ceasca de iaurt degresat
- o ceasca de lapte degresat
- 2 linguri de sirop de artar
- 1 lingura zahar alb
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita vanilie (esenta sau o pastaie)
- un praf de sare

Mod de preparare:

- pregateste o tava de cuptor sau un vas de sticla rezistent la caldura, tapetand interiorul cu unt sau cu hartie de copt
- nucile trebuie sa fie tocate marunt, insa nu macinate


- nucile maruntite si zaharul brun se amesteca bine, se pun pe o planseta de lucru sau pe un platou mai mare
- ouale se bat bine intr-un vas, se adauga iaurtul, laptele, siropul de artar, zaharul alb, scortisoara, vanilia si sarea
- se amesteca pana se topeste zaharul!
- painea se da prin amestecul de oua si apoi prin cel de nuci si zahar brun si se aseaza in tava unsa cu unt
- daca ti-a mai ramas nuca si zahar brun se presara pe deasupra in tava pentru cuptor
- adauga in tava si restul de crema de oua
- se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la frigider peste noapte (cel putin 6 ore)
- dimineata se incalzeste cuptorul la treapta a 5-a si se coace painea timp de 30 de minute, pana devine aurie si crocanta pe deaspura


- lasa-o sa se raceasca cel putin 10 minute si apoi taie-o felii
- se serveste calduta cu putin sirop de artar

Alte sfaturi:

- pentru a praji nucile (painea este mai gustoasa daca le vei praji inainte!) le pui intr-o tigaie neaderenta si le lasi pe un foc mediu spre mare, intorcandu-le, pana devin usor maronii si au un luciu frumos
- poti inlocui iaurtul obisnuit din reteta cu un iaurt de vanilie
- daca iti doresti un mic dejun mai cremos, inlocuieste laptele din reteta tot cu iaurt, dar mai gras
- painea integrala cu seminte se poate inlocui cu paine alba, insa care se poate taia usor in cuburi (nu folosi coaja!)
 
Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Joi, 16.02.2012
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Joi, 16.02.2012
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
cezy (anonim)
23 februarie 2012 19:07

painea se da intreaga prin amestec? iar siropul de artar cu ce se poate inlocui? multumesc anticipat..pare f interesanta reteta

Ne găsești pe