Noi conserve pentru iarna: conopida si morcovi murati

De Ana Maria Stroe
Marţi, 18.05.2010

Cuprins

Iata o conserva foarte buna pentru a imbogati colectia de iarna din camara ta: conopida si morcovi murati. Este foarte usor de pregatit aceasta conserva si este o idee foarte buna ce poate fi folosita pentru salatele boeuf sau pur si simplu drept garnitura langa unele mancaruri cu carne. Haide sa vedem deci, cum se pregateste o conserva de conopida si morcovi murati.

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010

Morcovi murati - o conserva de exceptie

Iata de ce ai nevoie pentru borcanele tale de conopida si morcovi murati:
doua conopide
500 gr morcovi
3-4 bucati hrean
1-2 ardei iuti
apa cu sare

Cativa pasi esentiali pentru niste borcane reusite de morcovi murati

Iata ce ai de facut pentru ca morcovii tai murati si conopida sa iasa bine. Conopida trebuie curatata de frunze si spalata foarte bine. Desfa-o in buchetele nu foarte mari, pentru a o putea aseza mai bine in borcane. buchetele se pun in putina apa calda cu sare si se lasa 8-10 minute. Cat timp conopida sta in apa, ocupa-te de morcovi. Spala-i bine de pamant si curata-i de acea coaja subtire de deasupra. Taie morcovii rondele. Buchetelele de conopida trebuie scoase din apa si puse in borcane. Adauga si rondelele de morcovi si cateva feliute de heran in fiecare borcan. Toarna apoi saramura pana cand acoperi legumele si pune deasupra doua stinghiute de lemn pentru a tine muraturile presate. Acopera capacele si depoziteaza-le la un loc racoros. Ai grija sa le pui cu capacul in jos pentru a nu patrunde aerul, evitand astfel sa faca floare.

Asta este tot. Cu putin efort ai mai adaugat o conserva la colectia ta de muraturi. Si inca una foarte buna si sanatoasa: conopida si morcovi murati.

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
stefana (anonim)
29 octombrie 2013 22:10

jalnica reteta!!!!

Ne găsești pe