Specialitate italieneasca: lasagna cu carne de pui
Cuprins
Iata ca am revenit la bucataria italieneasca. Si asta pentru ca exista atatea feluri de mancare ce trebuie amintite. Iar o mancare tipic italiana este lasagna. De data aceasta vom face o lasagna cu carne de pui, pentru ca aceasta mancare in general este una putin mai greoaie. Asa ca vom ameliora acest fapt prin folosirea unui tip de carne mai usor. Asadar, concentreaza-te cateva secunde si haide sa plecam intr-o aventura demna de o bucatareasa desavarsita. Hai sa vedem cum anume trebuie preparata o lasagna cu pui, ca la carte!
Rafinament italienesc in traditionala lasagna cu pui
Trebuie sa recunosc faptul ca, a prepara aceasta lasagna cu pui nu este cel mai usor lucru. Lasagna este o mancare destul de complicata dar vei vedea ca ne vom descurca de minune. Iata ingredientele:
- 1 pachet foi lasagna
- 350 g carne pui
- 100 g ciuperci
- 1 ceapa mica tocata
- 2 catei usturoi
- 100 ml vin rosu
- 100 ml supa pui
- 200 ml suc rosii
- ulei de masline
- sos Bechamel pentru lasagna
Foile de lasagna precum si sosul Bechamel pot fi gasite in comert. Le poti prepara si tu dar asta iti va lua si mai mult timp. Asadar, ne vom rezuma la aceste ingrediente cumparate din comert.
Lasagna cu pui - o aventura culinara
Toaca ceapa si usturoiul foarte marunt si pune-le la calit intr-o tigaie in care ai pus putin ulei. Ciupercile trebuie sa le tai felii, iar carnea de pui sa o toci. Este de preferat sa dai carnea de pui de doua ori prin masina pentru a fi cat mai fin tocata. Toate se calesc timp de cateva minute, pana cand ceapa devine translucida iar carnea se rumeneste putin. Adauga vinul si supa de pui si amesteca foarte bine intreaga compozitie. Cand incepe si sosul sa fiarba adauga si sucul de rosii si continua sa amesteci.
Mai lasa sosul pe foc cateva minute pana cand carnea este fiarta bine. Intre timp, pregateste foile de lasagna. Intotdeauna vei gasi instructiunile necesare pe spatele cutiilor de foi, astfel incat nu vei putea sa gresesti. Alege o tava incapatoare pe care o vei unge cu putin unt si pe care o vei acoperi cu un strat de foi. Adauga jumatate din compozitia de lasagna care a iesit si trage marginile foilor putin peste compozitie. Pune al doilea strat de foi si inca unul de carne, avand grija sa faci acelasi lucru cu marginile. Acopera intreaga tava cu ultimul strat de foi dupa care toarna sosul Bechamel pe intreaga suprafata. Daca vrei si ai la indemana, poti presara deasupra si putin cascaval ras. Pune lasagna la cuptor timp de 50-60 de minute, fara a uita sa o verifici din cand in cand.
Dupa cum observi, nu este usor sa prepari o lasagna de pui, dar va fi doarte usor sa te mandresti cu efortul tau in momentul in care o vei gusta.
Alte articole care te-ar putea interesa: O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute! Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior |