O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

Cuprins
Mancarea cu specific mediteranean este foarte apreciata in intreaga lume. Acum ai ocazia sa te rasfeti si tu cu o astfel de delicatesa pentru ca te voi invata sa pregatesti un cotlet de rechin la gratar ca la carte.
Rechin la gratar cu sos marinat
Ingrediente: 4 cotlete de rechin Pentru marinata:
|
![]() |
Cotletele de rechin nu sunt la indemana oricui insa ele pot fi gasite in supermarketuri. Cu toate acestea, multe persoane prefera carnea de rechin pentru a o inlocui pe cea de pui. Gustul nu este acelasi, dar este foarte asemanator.
Intr-un vas pune vinul, uleiul de masline, ceapa tocata, daca vrei, sosul de Tabasco (dar acesta este optional), sosul de soia si condimenteaza cu sare si piper. Amesteca-le si pune in vas cotletele de rachin pe care le vei lasa la marinat macar 30 de minute. Scoate cotletele din sosul marinat si se lasa-le sa se scurga foarte bine.
Pastreaza sosul ramas. Pune o folie pe gratar si incalzeste-l inainte de a pune cotletele. Trebuie sa le lasi vreo 5-6 minute. Scoate coteletele, unge-le cu putin ulei si apoi pune-le pe gratar pentru inca 5-6 minute.
Odata ce cotletele de rechin la gratar s-au facut, reincalzeste sosul marinat care ti-a ramas. Pune cotletele pe un platou, pune putin sos marinat peste ele si doua felii de lamaie. Daca doresti sa dai cotletelor de rechin la gratar un aer usor traditional, serveste-le cu mamaliguta.
Nu se poate sa dai gres cu o asemenea mancare. Acum, in Postul Pastelui, reteta de cotlete de rechin la gratar este perfecta pentru Dezlegarea la Peste.


