Rețete delicioase
Înapoi la

O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

Ana Maria Stroe

Mancarea cu specific mediteranean este foarte apreciata in intreaga lume. Acum ai ocazia sa te rasfeti si tu cu o astfel de delicatesa pentru ca te voi invata sa pregatesti un cotlet de rechin la gratar ca la carte.

Rechin la gratar cu sos marinat 

Ingrediente: 4 cotlete de rechin

Pentru marinata:

  • 6 linguri de vin alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de ceapa tocata
  • Cateva picaturi de sos
  • Tabasco
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare si piper negru proaspat macinat
Rechin la gratar

Cotletele de rechin nu sunt la indemana oricui insa ele pot fi gasite in supermarketuri. Cu toate acestea, multe persoane prefera carnea de rechin pentru a o inlocui pe cea de pui. Gustul nu este acelasi, dar este foarte asemanator. 

Intr-un vas pune vinul, uleiul de masline, ceapa tocata, daca vrei, sosul de Tabasco (dar acesta este optional), sosul de soia si condimenteaza cu sare si piper. Amesteca-le si pune in vas cotletele de rachin pe care le vei lasa la marinat macar 30 de minute.  Scoate cotletele din sosul marinat si se lasa-le sa se scurga foarte bine.

Pastreaza sosul ramas. Pune o folie pe gratar si incalzeste-l inainte de a pune cotletele. Trebuie sa le lasi vreo 5-6 minute. Scoate coteletele, unge-le cu putin ulei si apoi pune-le pe gratar pentru inca 5-6 minute.

Odata ce cotletele de rechin la gratar s-au facut, reincalzeste sosul marinat care ti-a ramas. Pune cotletele pe un platou, pune putin sos marinat peste ele si doua felii de lamaie. Daca doresti sa dai cotletelor de rechin la gratar un aer usor traditional, serveste-le cu mamaliguta. 

Nu se poate sa dai gres cu o asemenea mancare. Acum, in Postul Pastelui, reteta de cotlete de rechin la gratar este perfecta pentru Dezlegarea la Peste.

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Ce desert de Craciun esti?
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Monica (anonim)
    4 martie 2013 09:09

    Este o crima sa mananci ceva care este in varful labtului trofic Nu mai are balta peste?STOP meniurilor de rechin!