Un gust special - penne alfredo

Vineri, 28.05.2010

Cuprins

Daca vrei sa iti perfectionezi retetele italienesti trebuie sa inveti macar preparatele cele mai cunoscute. Diva Hair te invata astazi sa gatesti penne alfredo.

Vezi si
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Vineri, 28.05.2010

Penne alfredo - un pas catre bucataria italiana

Ingrediente necesare pentru penne alfredo

o punga de penne
100 gr de broccoli
200 gr de pui
100 gr ciuperci
2 catei de usturoi
busuioc
o ceapa
3 linguri de unt
100 gr parmezan ras
o lingura de ulei de masline
sare
piper

Cum prepari penne alfredo?

1. Puiul se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare. Broccoli se pune si el la fiert pentru 10 minute.
2. Pennele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline. Se lasa la foc conform timpului indicat pe ambalaj. Cand sunt gata se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
3. Untul se pune la topit. Peste se adauga ceapa tocata marunt, ciuperciile felii si usturoiul zdrobit. Se stinge cu 150 ml de apa.
4. Se lasa la fiert si se adauga 50 gr de smantana. Peste se adauga broccoli si puiul. Se mai lasa la fiert cam 10 minute.
5. Se condimenteaza cu busuioc, sare si piper.

Penne alfredo se servesc calde cu parmezan ras deasupra. Bucura-te de acest gust special impreuna cu cei dragi.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Comandam? Mai bine preparam singuri pizza Quattro Stagioni

Un dressing perfect pentru salata ta - sos caesar!

Pregateste sos cu marar pentru preparate calde sau reci

Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce melodie ar trebui sa alegi pentru dansul mirilor?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Marius (anonim)
21 martie 2013 16:04

Incearca sa fierbi pastele in ultimul minut si sa le adaugi la restul mancarii fara sa le dai prin apa rece(poti lasa chiar putina apa in care au fiert pastele). In apa in care fierbi pastele pune doar sare, uleiul nu are nici un rol, mai bine il pui la sfarsit peste preparat. Pofta...

Ne găsești pe