Direct din Italia - penne amatriciana

Marţi, 08.06.2010

Cuprins

Indrazneste si cucereste bucataria italieneasca - astazi pregatim impreuna penne amatriciana.
Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Marţi, 08.06.2010

Penne amatriciana

 

Ingrediente necesare pentru penne amatriciana:
- o punga de penne
- 250 gr carne de porc (cu grasime)
- 2 cepe
- un catel de usturoi
- 4 rosii coapte
- un pahar vin alb
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
- parmezan

Cum prepari penne amatriciana?

 

1. Fierbi pennele in apa cu sare impreuna cu o lingura de ulei de masline conform timpului indicat pe ambalaj.
2. Intr-o tigaie pui uleiul la incins, dupa care adaugi ceapa taiata marunt si carnea bucatele. Le lasi cam 10 minute, timp in care amesteci.
3. Adaugi vinul si catelul de usturoi zdrobit, iar atunci cand vinul scade, adaugi rosiile tocate (de preferat fara coaja).
4. Mai lasi la fiert 15 minute si condimentezi, dupa gust. Acest sos il pui peste penne si deasupra adaugi patrunjel tocat si parmezan ras.

Penne amatriciana se servesc calde pentru ca altfel sosul isi pierde din aroma. Spor la treaba!

 

Articolul urmator »
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
ank (anonim)
7 ianuarie 2011 16:04

amatriciana sunt defapt spaghetele care se fac cu bacon ardei iute, si multe altele, recunoscute ca spaghete picante...reteta de aici nu are nici o treaba

ioana (anonim)
29 iunie 2010 11:11

foarte bun articolul...usor si repede de facut :)

Ne găsești pe