Penne picante cu pui, busuioc si lamaie

Miercuri, 06.03.2013

Odata cu venirea primaverii, trebuie sa incerci lucruri noi! Regula valabila si in bucatarie! Asa ca iti prezentam o reteta inedita si fresh, numai buna pentru un pranz delicios: Penne picante cu pui, busuioc si lamaie!

Se prepara in mai putin de 30 de minute, fiind ideala pentru persoanele active, care nu doresc sau nu au timp suficient pentru a sta foarte mult in bucatarie.

Ingrediente:

- 250 gr paste penne

Vezi si
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2013
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2013
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 06.03.2013

- 200 gr fasole verde, taiata in fasii cat mai subtiri

- 400 gr piept de pui, taiat fasii

- 2 catei de usturoi, tocati

- 2 linguri suc de lamaie

- 1 lingura ulei de masline

- 1 lingura de coaja de lamaie, rasa

- Jumatate de lingurita cu seminte de ardei iute

- O mana de frunze de busuioc

- 125 gr branza feta sau ricotta

Mod de preparare:

Pune apa la fiert, adaugand putina sare. Atunci cand apa da in clocot, pune pastele si lasa-le sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Separat, tot in apa clocotita, pune si fasolea verde la fiert, timp de 2 minute.  Apoi scurge atat pastele, cat si fasolea, si lasa-le deoparte.

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei de masline, caleste usturoiul si semintele de ardei iute timp de 1 minut. Apoi adauga fasiile de piept de pui pentru 2-3 minute, pana cand vor capata o culoare aurie. Ai grija sa amesteci in tot acest timp, pentru a permite aromelor sa se combine.

Pune tigaia deoparte si ocupa-te de dressing! Intr-un bol, amesteca sucul de lamaie cu putin ulei de masline, dupa care adauga coaja de lamaie rasa si frunzele de busuioc.

Dupa ce ai terminat totul, pune pastele si fasolea intr-un bol mare. Peste ele, adauga puiul, usturoiul si semintele de ardei, peste care vei turna dressing-ul. Asezoneaza pastele cu sare si piper, dupa gust, si amesteca. La final, adauga branza. 

Acest fel de mancare se serveste fie cald, fie rece. Pofta buna!

Foto: Taste.com.au

 

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe