Pregateste paste vegetariene in 6 pasi simpli

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
De Amalia Ghinea
Miercuri, 08.08.2018

Cuprins

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Miercuri, 08.08.2018

Caracteristici

Fie ca te-ai hotarat sa urmezi o dieta vegetariana, ca tii post sau pur si simplu nu ai pofta de carne, iti recomandam o retetea de paste cu un gust minunat. Nu ai nevoie de carne pentru a aprecia gustul acestor paste. Mix-ul reusit de legume si sos da o savoare extraordinara preparatului. Incearca aceasta reteta si te vei convinge!

Ingrediente:

  • 250g proaspete de paste
  • 1/2 cana rosii cherry, taiate in jumatati
  • 4 cepe verzi, feliate
  • 2 castraveti curatati si taiati felii
  • 3 linguri de masline verzi
  • 1/2 cana de ardei rosu, tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat
  • 1/2 ceasca de sos italian

Metoda de preparare:

  1. Fierbe apa cu putina sare intr-o oala mare. Pune pastele in apa clocotita pentru 8-10 minute. Scurge pastele.
  2. Adauga ceapa, rosiile, ardeiul rosu, busuiocul, castravetii si maslinele intr-un bol incapator.
  3. Rastoarna peste aceste ingredient si pastele fainoase.
  4. Amesteca totul cu un sos italian, si apoi condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. 

Descopera beneficiile consumului de paste proaspete:

• Contin fibre care satisfac nevoia de foame si confera satietate pentru mai mult timp;
• Nu contin multe calorii;
• Faina integrala din care sunt preparate are un continut ridicat de fibre alimentare, minerale si complex de vitamine B;
• Sunt usor de preparat;
• Retin mai putina apa decat pastele uscate;
• Au un gust delicios.

 
 
 
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe