Placinta delicioasa de spanac la micul dejun
Luni, 05.03.2012
Pentru persoanele lacto-ovo-vegetariene, dar nu numai, o placinta calda cu spanac este un mic dejun ideal. Este gustoasa, usor de preparat, contine o multime de nutrienti si vitamine si iti va da energie pentru intreaga zi. Invata sa prepari cea mai grozava si mai rapida placinta cu spanac pentru un mci dejun in doi...
Ingrediente (2 portii):
- 300 g spanac proaspat (sau congelat)
- o ceascuta de branza rasa putin sarata
- o ceapa mica
- o jumatate de ceasca de cereale integrale (sau de faina integrala)
- un plic de praf de copt
- 2 cesti de lapte degresat
- 3 oua
- 2 linguri margarina vegetala sau unt topit
Mod de praparare:
- spanacul proaspat se spala si se usuca, apoi se taie fasii mari. Cel congelat se lasa intr-un vas sa se dezghete putin
- se amesteca spanacul cu branza rasa si ceapa taiata marunt si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei (sau tapetata cu hartie de copt)
- cerealele se dau prin blander
- faina din cereale (sau cea integrala) si praful de copt se amesteca
- peste faina se pun ouale, laptele si margarina/untul topite
- se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer
- amestecul se toarna peste spanac si ceapa
- se coace la 400 de grade (treapta 5-6) pentru aproximativ 30 de minute sau pana devine o placinta pufoasa si aurie
- se lasa la racit putin
- placinta se rastoarna din vasul de sticla sau din tava de cuptor pentru a lasa spanacul la suprafata
- se serveste in felii generoase cu iaurt
- aceasta placinta de spanac merge perfect cu un suc de portocale sau un ceai.
Vezi si
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita |
Luni, 05.03.2012
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu |
Luni, 05.03.2012
Piure de cartofi dulci: rețeta simplă și delicioasă
Raluca Margean |
Luni, 05.03.2012