Salata boeuf de post pentru si inainte de zilele de sarbatoare
Cuprins
Cum la cele mai deosebite ocazii, salata boeuf nu poate lipsi de pe platourile tale, trebuie sa stii ca poti face si salata boeuf de post. E drept, nu este mare diferenta intre aceasta retetea si cea originala, secretul constand in faptul ca nu vor mai fi folosite ouale pentru maioneza, iar in compozitia salatei nu va mai exista pui. In rest, reteta de salata boeuf ramane exact asa cum o stiai.
Salata boeuf fara piept de pui
Pentru a prepara o salata boeuf de post va trebui sa iti pregatesti:
4-5 cartofi
2 morcovi
2 castraveti murati
2-3 ardei gogosari murati
3 linguri de mazare din conserva
Sare, piper, mustar, zeama de lamaie, ulei
In primul rand va trebui sa alegi o oala incapatoare pentru a fierbe cartofii. Spala-i foarte bine de pamant si pune-i la fiert cu coaja. Intr-o oala, separat, vei pune la fiert si morcovii. Intre timp toaca muraturile in cubulete mici si pune-le la scurs. Peste ele vei pune la scurs si mazarea. Cand cartofii sunt gata, scoate-i, decojeste-i si apoi toaca-i si pe ei in cuburi mai mari.
Mioneza de casa pentru salata boeuf de post
Odata ce ai terminat de tocat toate legumele, alege un castron foarte mare in care sa le pui pe toate. Amesteca-le bine si pune in compozitie 2 linguri de mustar. Amesteca din nou pana cand mustarul se distribuie uniform. Lasa legumele deoparte si ocupa-te de maioneza. Ei bine, aici incepe adevarata provocare. Fiind o salata boeuf de post, nu vei putea folosi oua ceea ce iti va ingreuna munca putin.
Alege un castron de sticla ai o lingura de lemn cu care vei lucra. Cum nu vei folosi oua va trebui sa te ajuti de un cartof fiert. Pune-l in castron, piseaza-l bine si adauga putin mustar. Adauga si zeama de lamaie si putin ulei si incepi sa freci maioneza. Dupa cum bine stii maioneza este un preparat foarte pretentios care se poate taia in orice moment. Un mic secret pe care il stiu de la mama mea este ca maioneza trebuie amestecata constant intr-o singura directie. Astfel o vei impiedica sa se taie.
Freaca maioneza in continuu adaugand ulei treptat. Te vei opri sa adaugi ulei in momentul in care obtii cantitatea de maioneza dorita. Gusta din cand in cand pentru a o potrivi de sare, astfel incat sa ai o salata boeuf de post dupa placul tau.
Cand ai terminat maioneza, o adaugi peste legumele tocate amestecand toata compozitia, Ai grija insa sa pastrezi putina maioneza pentru a pune deasupra peste salata boeuf de post, dupa ce o asezi in platouri. 1..2..3 si salata boeuf de post este gata. Putea fi mai simplu de atat?