Rețete delicioase
×
Înapoi la

Salata de creveti

Salata de creveti

La France...Je l'aime du fond du coeur! Ii ador muzica, limba, arta, moda, stilul de viata...si mai are rost sa-ti reamintesc de infinita bucatarie frantuzeasca? Cuvintele nu pot descrie urmatoarea salata de creveti frantuzeasca...bine, poate "parfait"!

Salata de creveti frantuzeasca

Ingrediente:

Pentru vinegrette:

- 6 catei de usturoi, taiati in jumatati
- 2/3 de cana de supa de pui
- un sfert de cana de busuioc proaspat, tocat
- un sfert de cana de patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 2 linguri de otet cu tarhon (otetul balsamic este la fel de potrivit)
- 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
- 2 lingurite de mustar Dijon
- jumatate de lingurita de piper negru proaspat macinat

Pentru salata de creveti frantuzeasca:

- 1 kg de creveti mari, curatati si decorticati
- 12 cartofi noi / roz mici (cam 300-350 g)
- 250 g fasole verde
- 5 cani de diferite tipuri de salata
- 4 cani de salata verde rupta in fasii
- o cana de felii de ardei gras rosu
- 3 rosii medii, taiate in cate 6 parti
- o conserva de "inimi" de anghinare , scurse (cam 350 g)
- 3 oua mari, fierte tari, feliate in sferturi
- jumatate de cana de masline nicoise
- 2 linguri de capere

Preparare:

Pentru a prepara sosul, zdrobeste usturoiul pana obtii o pasta si apoi, cu ajutorul blenderului, incorporeaza restul de 7 ingrediente pana cand sunt omogenizate.

Pentru a prepara salata, amesteca 2 linguri de sos cu crevetii, intr-o punga mare sigilabila, apoi lasa la marinat la frigider timp de 20 de minute, intorcand punga din cand in cand pentru a acoperi crevetii.

Pune cartofii la fiert intr-un vas cu multa apa si gateste-i timp de 8 minute. Adauga fasolea verde si gateste timp de inca 2 minute. Scurge si clateste cu apa rece, apoi scurge din nou. Taie cartofii in cubulete si lasa deoparte.

Incalzeste o tigaie de tip gril la foc mediu si toarna un pic de ulei. Scoate crevetii din punga, arunca marinata si prajeste-i timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt gata.

Ameteca fasolea verde, cartofii, plantele verzi, ardeiul gras, rosiile si anghinarea intr-un bol mare. Adauga restul de sos si amesteca usor pentru a acoperi toate ingredientele. Pune salata pe un platou, aranjeaza deasupra crevetii, ouale si presara cu masline si capere.

Serveste imediat si delecteaza-te cu aceasta consistenta particica din inegalabila bucatarie a Frantei, salata de creveti cu mii de arome imbietoare. Simplement delicieuse!

 
Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!