Anghinarea - avantaje, proprietati terapeutice, dezavantaje

Alexandra Popa


Beneficiile anghinarei


Intalnita si ca planta ornamentala, anghinarea este una dintre plantele care actioneaza foarte puternic. Anghinarea reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K, acid folic, magneziu si potasiu. Pe langa acestea, ea contine si niacina, vitamina B6, fier si fosfor. Anghinarea poate fi consumata  in stare proaspata, si este astfel apreciata pentru efectele ei vindecatoare in ceea ce priveste diareea cronica, dar si in tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor si migrenelor. Sucul de aghinare are rol in vindecarea constipatiei iar ceaiul de anghinare ajuta in cazul afectiunilor ficatului sau a reumatismului.


Proprietati terapeutice ale anghinarei


Anghinarea  trateaza diverse afectiuni digestive si imbunatateste functiile ficatului, pentru care are rol de detoxifiere; cel mai important rol al sau il demonstreaza prin normalizarea valorii colesterolului. Ceaiul de anghinare este recomandat si diabeticilor pentru normalizarea glicemiei. De asemenea, este si un bun diuretic si poate fi folosit si pentru tratarea afectiunilor rinichilor.

Constipatiile, fermentatiile intestinale, colitele, hemoroizii precum si lipsa apetitului pot fi tratate prin doua cani de ceai de anghinare zilnic. Ceaiul de anghinare are rolul de a diminua zaharul din sange avand bune rezultate in unele forme de diabet. Anghinarea este, intr-adevar, o planta miraculoasa. Se numara printre putinele plante care nu au nici daunatori si nici boli. Pe langa asta, odata folosita in tratamente, nu are nici un fel de contraindicatii si nici efecte secundare. 
anghinarea


Dezavantajele anghinarei

Nu este recomandata utilizarea anghinarii in cazul afectiunilor acute renale si hepato-biliare.

Articolul urmator Ce s-ar putea întâmpla cu organismul tău dacă bei prea multă cafea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (115)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    dezinformati! (anonim)
    26 decembrie 2012 11:11

    cum puteti spune ca nu este indicata in afectiunile hepato-biliare,cand asta este una dintre primele indicatii ale anghinarei??

    gabriela (anonim)
    28 martie 2012 16:04

    eu n-am probat tratamentele din farmaciile din romania,dar aici in spania e un aliment foarte apreciat de spanioli si mie imi place f.f. mult.de o saptamana e meniul meu de baza,la cina doar anghinare sau alcachofa servesc preparata la placha,cu ulei de masline si ma simt excelentare proprietati de intinerire ,refrescante asa imi pare...o recomand tuturor