O salata delicioasa: Salata de mazare cu sos cremos de portocale
Cuprins
Vara ma inspira, iar gandul meu se indreapta spre diferite salate care de care mai gustoase. Gustul portocalelor il poti simti acum si intr-o salata de mazare. Un gust special, care te va incanta!
Salata de mazare cu sos cremos de portocale
Ingrediente pentru 4 portii:
- 200 g mazare congelata
- cateva frunze de salata mixta
- 150 g rosii pentru salata
- 1 mar
- cos crema de portocale
- zeama de la o portocala
- 2 linguri otet
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri maioneza
- sare
Mod de preparare salata de mazare:
Pui mazarea intr-o cratita cu apa clocotita si putina sare, timp de 10 minute. Ulterior, o racesti intr-un bol cu apa si gheata, timp de 5 minute, apoi o pui intr-un alt vas.
Speli si tai in bucati marul si rosiile. Prepari sosul din suc de portocale, otet, ulei de masline, maioneza si sare dupa gust.
Baza salatei trebuie sa fie formata din diferitele frunze de salata, spalate si uscate. Peste frunzele de salata pui amestecul format din mazare si bucatile de mar si rosii, apoi torni, deasupra, sosul cremos de portocale.
Sigur o sa iti placa aceasta salata de mazare cu sos cremos de portocale!