O salata delicioasa: Salata de mazare cu sos cremos de portocale

Sâmbătă, 22.05.2010

Cuprins

Vara ma inspira, iar gandul meu se indreapta spre diferite salate care de care mai gustoase. Gustul portocalelor il poti simti acum si intr-o salata de mazare. Un gust special, care te va incanta!

Vezi si
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010

Salata de mazare cu sos cremos de portocale

Ingrediente pentru 4 portii:
- 200 g mazare congelata
- cateva frunze de salata mixta
- 150 g rosii pentru salata
- 1 mar
- cos crema de portocale
- zeama de la o portocala
- 2 linguri otet
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri maioneza
- sare

Mod de preparare salata de mazare:

Pui mazarea intr-o cratita cu apa clocotita si putina sare, timp de 10 minute. Ulterior, o racesti intr-un bol cu apa si gheata, timp de 5 minute, apoi o pui intr-un alt vas.

Speli si tai in bucati marul si rosiile. Prepari sosul din suc de portocale, otet, ulei de masline, maioneza si sare dupa gust.

Baza salatei trebuie sa fie formata din diferitele frunze de salata, spalate si uscate. Peste frunzele de salata pui amestecul format din mazare si bucatile de mar si rosii, apoi torni, deasupra, sosul cremos de portocale.

Sigur o sa iti placa aceasta salata de mazare cu sos cremos de portocale!

Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025