Salata nicoise – o salata bogata!

Sâmbătă, 22.05.2010

Cuprins

Un nume pompos si o salata foarte gustoasa si bogata in vitamine! Daca nu ai incercat salata nicoise, trebuie sa o prepari si sa te convingi cat de buna este. Mie imi place, tie?

Vezi si
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Sâmbătă, 22.05.2010

Salata nicoise

Ingrediente:

- 350 g rosii
- 2 oua fierte tari
- 100 g salata arugula
- 400 g cartofi fierti
- 100 g fasole verde fiarta
- 1 castravete
- 4 cepe
- 200 g ton in ulei
- 50 g masline negre
- 50 g hamsii

Pentru sos:

- 6 linguri ulei de masline
- O lingura de sare mare
- Un catel de usturoi
- O lingura de mustar
- O lingura de otet
- 2 linguri de verdeata proaspata

Cum prepari salata nicoise?

Incepi prin prepararea sosului, amestecand sarea cu catelul de usturoi zdrobit. Adaugi mustarul si continui sa amesteci, apoi pui otetul si putin piper negru si amesteci pana se dizolva sarea. La sfarsit, adaugi uleiul si verdeata. Pui sosul intr-un borcan, il inchizi cu capac si agiti ca sa se amestece bine.

Cojesti rosiile, le tai in sferturi si scoti semintele, apoi le pui intr-un castron, impreuna cu arugula spalata si uscata, castravetele taiat felii, fasolea verde, cartofii taiati cubulete si ceapa rondele.

Adaugi tonul, ouale, hamsiile, maslinele si sosul.  Gata!

Delicioasa aceasta salata nicoise! Incearca si tu!

Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Ce sanse ai sa te imbogatesti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe