Salata nicoise – o salata bogata!
Cuprins
Un nume pompos si o salata foarte gustoasa si bogata in vitamine! Daca nu ai incercat salata nicoise, trebuie sa o prepari si sa te convingi cat de buna este. Mie imi place, tie?
Salata nicoise
Ingrediente:
- 350 g rosii
- 2 oua fierte tari
- 100 g salata arugula
- 400 g cartofi fierti
- 100 g fasole verde fiarta
- 1 castravete
- 4 cepe
- 200 g ton in ulei
- 50 g masline negre
- 50 g hamsii
Pentru sos:
- 6 linguri ulei de masline
- O lingura de sare mare
- Un catel de usturoi
- O lingura de mustar
- O lingura de otet
- 2 linguri de verdeata proaspata
Cum prepari salata nicoise?
Incepi prin prepararea sosului, amestecand sarea cu catelul de usturoi zdrobit. Adaugi mustarul si continui sa amesteci, apoi pui otetul si putin piper negru si amesteci pana se dizolva sarea. La sfarsit, adaugi uleiul si verdeata. Pui sosul intr-un borcan, il inchizi cu capac si agiti ca sa se amestece bine.
Cojesti rosiile, le tai in sferturi si scoti semintele, apoi le pui intr-un castron, impreuna cu arugula spalata si uscata, castravetele taiat felii, fasolea verde, cartofii taiati cubulete si ceapa rondele.
Adaugi tonul, ouale, hamsiile, maslinele si sosul. Gata!
Delicioasa aceasta salata nicoise! Incearca si tu!