Sirop de capsuni: un topping delicios

Miercuri, 18.06.2014

Cuprins

Ce poate merge mai bine cu un cheesecake sau cu inghetata decat un topping racoritor si savuros, din fructe? Iata reteta pentru siropul de capsuni, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa!

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 18.06.2014
3 rețete cu cartofi dulci pe care să le încerci
Raluca Margean | Miercuri, 18.06.2014

Cum sa faci sirop de capsuni

Ingrediente:

- 500 g capsuni proaspete;
- 100 g zahar;
- o lingura de esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Se spala capsunile si se curata de codite si frunze, apoi se taie in jumatati sau mai marunt, dupa preferinte.

2. Fructele se pun intr-o tigaie mare, alaturi de zahar, pe foc mediu, amestecand ocazional. Se lasa pe foc pana siropul devine gros. Optional, poti sa zdrobesti cateva capsuni, pentru ca gustul sa fie mai patrunzator.

3. Vanilia se adauga dupa ce se raceste putin siropul, deoarece se evapora la caldura mare.

4. Pentru o consistenta mai fina, se pune intr-un blender o treime din sirop si se mixeaza, apoi se amesteca inapoi cu restul compozitiei. Se stocheaza la frigider si se serveste rece, peste prajituri sau inghetata.

Pofta buna!

Odata ce descoperi savoarea acestui sirop de capsuni, va deveni un preparat nelipsit din casa ta, care va ajuta ca deserturile sa fie cu atat mai gustoase!

Articolul urmator »
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (404 vizite)