Cum sa prepari cheesecake cu fructe de padure
Joi, 26.01.2012
Cuprins
Prajiturile cu branza si fructe sunt sanatoase, extraordinar de bune si usor de facut. Daca intr-o seara rece de iarna aveti pofta de ceva dulce, dar care se prepara rapid, va recomand aceasta minunata prajitura cheesecake cu fructe de padure.
Fructele de padure se gasesc in supermarket, congelate, cu aceleasi proprietati ca cele proaspete. Daca totusi nu gasesti, poti folosi la prajitura ta cu branza fructe din compot sau din dulceata. Totul este sa ai putina imaginatie... Iata mai jos si reteta!
Fructele de padure se gasesc in supermarket, congelate, cu aceleasi proprietati ca cele proaspete. Daca totusi nu gasesti, poti folosi la prajitura ta cu branza fructe din compot sau din dulceata. Totul este sa ai putina imaginatie... Iata mai jos si reteta!
Cheesecake cu fructe de padure
Ingrediente: 200 g biscuiti (un pachet mare de biscuiti simpli), 70-80 g unt topit (un cub), un plic gelatina, 12 linguri apa clocotita, 500 g branza de vaci proaspata, nu foarte rece, 250 ml frisca lichida, 5 linguri zahar tos, zahar vanilat (2 pliculete), zahar pudra sau fulgi de cocos pentru ornat, 150-200 g fructe de padure (afine, capsuni, zmeura, mure) sau din dulceata/compot.
Mod de preparare:
- pregateste o forma de tort cu baza detasabila si acoper-o cu hartie speciala pentru copt
- biscuitii se faramiteaza intr-un prosop si apoi se amesteca bine cu untul topit, un pliculet de zahar vanilat si fulgi de cocos (daca preferi!)
- acest amestec se aseaza in strat uniform in tava de tort si se formeaza un blat
- gelatina se dizolva in apa clocotita si se lasa pe foc foarte mic pana la disparitia cristalelor, insa nu se fierbe
- nuca de cocos (daca folosesti) se amesteca si ea cu apa clocotita, pentru rehidratare
- branza de vaci se bate cu mixerul pana devine o crema
- frisca se bate bine dupa instructiunile de pe cutie
- se amesteca branza de vaci cu frisca, gelatina, zaharul, zaharul vanilat si cocosul oparit
- crema se toarna in forma de tort, peste blatul din biscuiti
- se niveleaza frumos cu un cutit si se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau o noapte intreaga
- daca nu ai rabdare si vrei sa mananci imediat prajitura, las-o macar o ora la congelator
- dupa ce ai scos prajitura de la frigider, se desprinde tava de tort si se aseaza pe o farfurie rotunda
- deasupra se pun fructele de padure sau cele din compot/dulceata
- se presara zahar vanilat sau fulgi de cocos si gata! Este perfect!
- pentru un gust desavarsit, poti pune in crema si 30 ml de lichior de cocos.
Se poate servi alaturi de un pahar de sampanie, in care ati pus o capsuna!
Se poate servi alaturi de un pahar de sampanie, in care ati pus o capsuna!
Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean |
Joi, 26.01.2012
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean |
Joi, 26.01.2012
Vin spumant: cum îl servești și când să îl alegi
Raluca Margean |
Joi, 26.01.2012