Din categoria sosuri albe: sos Bechamel!

De Ana Maria Stroe
Luni, 07.06.2010

Cuprins

Iata un sos bun la toate. Personal, sunt pur si simplu indragostita de sosurile albe insa acesta parca le-a intrecut pe toate. De aceea, m-am hotarat sa impart cu tine aceasta deosebita reteta de sos Bechamel, pentru ca stiu ca si tu o vei folosi cel putin la fel de des ca si mine. Haide sa trecem la treaba!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 07.06.2010

Doua minute pentru a prepra sos Bechamel

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru deliciosul sos Bechamel pe care doresc sa ti-l prezint:
- un pachet unt
- 3 linguri de faina
- 500 ml lapte
- 50 gr parmezan
- nucsoara
- sare
- piper

 

Cum se prepara sosul Bechamel?

Asa cum te-ai obisnuit, este foarte usor sa dai mancarurilor tale un gust cu totul si cu totul deosebit prin simpla adaugare a sosului potrivit. Si crede-ma, acest sos Bechamel va fi sosul potrivit pentru multe dintre preparatele tale. Iata cum se prepara: untul va trebui sa il topesti intr-o tigaie la foc mediu, adaugand apoi faina, treptat, in timp ce amesteci in continuu in sos. Cand ai terminat de incorporat toata faina si te-ai asigurat ca nu s-au format cocoloase, poti turna laptele, de asemenea, treptat. Adauga apoi parmezanul ras si condimenteaza sosul cu un varf  de cutit de nucsoara, sare si piper. Asta este tot. Nu e asa ca a fost usor? Acum nu iti mai ramane decat sa te bucuri de portia ta de mancare cu un delicios sos Bechamel.

 

 Alte articole care te-ar putea interesa:

O delicatesa pe masa ta. Cotlet de rechin la gratar

Garnitura ideala: dovlecei prajiti gata in 15 minute!

Un deliciu culinar numai pentru tine: Dulceata de banane cu lichior

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Din ce generație ar trebui să faci parte?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Danyelle (anonim)
27 februarie 2012 10:10

reteta de mai sus este a sosului blanche. sosul bechamel este sosul simplu de lapte, sau smananta.

Ne găsești pe