Un sos mexican delicios: sos guacamole

Marţi, 11.05.2010

Cuprins

Daca vrei o garnitura sau un dressing nou pentru mancarea ta e timpul sa incerci un sos mexican plin de gust- sos guacamole.

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 11.05.2010

Sos mexican pe placul tuturor - sos guacamole

Ingredinte pentru sos guacamole:
1 avocado
2 lingurite mujdei de usturoi
zeama de la ½ lamaie
o lingurita de iaurt gras
o rosie
o ceapa mica
o lingurita de ulei de masline
un ardei iute
piper
sare

Cum prepari sos guacamole?

1. Avocado se curata de sambure si de coaja si se paseaza. Se amesteca cu iaurtul si cu mujdeiul de usturoi.
2. Ceapa si ardeiul (unul nu foarte iute) se toaca cat mai marunt si se pun peste sos.
3. Totul se amesteca bine pana devine o pasta omogena.
4. Zeama de lamaie se amesteca cu uleiul de masline si se pun peste pasta omogena.
5. Rosia se curata de coaja si se taie bucatele mici. E bine sa scoti pe cat posibil semintele rosiei.
6. In sos se pun bucatelele de rosie si sare si piper, dupa gust.


Se serveste proaspat, e bine sa nu il pastrezi pentru cateva zile. Daca totusi vrei sa-l pastrezi trebuie sa pui zeama de lamaie mai multa ca sa nu se oxideze.

Serveste acest sos guacamole cu chipsuri ca aperitiv sau ca si garnitura la friptura si te vei simti ca intr-o vizita in Mexic.

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Idee de aperitiv de Craciun

Invata doua aperitive festive delicioase!

Doua idei de aperitive pentru mese festive: rosii cu broccoli si tartine de gulii

Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe