Una ricetta eccellente - sos italian

De Ana Maria Stroe
Marţi, 18.05.2010

Cuprins

Bucataria italieneasca este, de departe, exceptionala. Trebuie sa recunoastem faptul ca preparatele traditionale italienesti sunt acele mancaruri care plac tuturor. Un bucatar italian nu va folosi niciodata un sos din comert, de aceea si noi vom invata sa ne preparam propriile sosuri. In principiu, nicio mancare nu este mai buna decat cea facuta de mana ta. Astfel, m-am gandit ca de data aceasta sa ne inspiram din bucataria italiana si sa preparam un sos exact asa cum este preparat acolo: sos italian.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 18.05.2010

Complexitate redusa pentru un sos italian de top

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara sos italian:
1 lingurita de ulei
o ceapa mica
1 cutiuta pasta de rosii
sare, piper
1-2 foi de dafin foaie de dafin
rozmarin/oregano


Ca orice mancare italiana, acest sos se prepara foarte repede. Dar cum numai italienii stiu, orice lucru simplu poate fi in acelasi timp extrem de gustos si sofisticat.

Sos italian delicios din doar cateva miscari

Iata ce trebuie sa faci. Ceapa trebuie tocata foarte marunt si pusa intr-o tigaie cu putin ulei la calit. Lasa ceapa in tigaie pana cand devine translucida. Adauga sosul de rosii si subtiaza cu apa atat cat este nevoie, dupa care lasa pe foc pentru a fierbe. Cand sosul incepe sa clocoteasca adauga sare, piper si foile de dafin. Continua sa fierbi si adauga si rozmarinul sau oregano, pentru a da sosului tau o aroma cu adevarat speciala. Acest sos italian este perfect pentru paste, bineinteles, dar se poate folosi la multe alte preparate. De aceea, iti garantez ca va fi o placere pentru tine sa degusti o asemenea bunatate de sos italian.

 
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Relatia ta va fi una de durata?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (41 vizite)