10 decorațiuni creative la care nu te-ai fi gândit

10 decorațiuni creative la care nu te-ai fi gândit

Sorina Corneanu

Nu mai e un secret faptul că, atunci când îți redecorezi casa, și tu capeți un nou suflu. Micile detalii fac diferența, iar într-o locuință în care te simți bine domnește armonia. Câteva decorațiuni creative, multă iubire și imaginație - iată rețeta locuinței perfecte!

Află mai jos care sunt decorațiunile creative ce trebuie să se regăsească în căminul tău!

Decorațiuni creative pentru locuința ta

Șemineu decorat cu plante

Dacă șemineul tău este nefuncțional, cel puțin pentru trei sferturi din an, atunci nu-l abandona, oferă-i un rol. Cel decorativ! Îmbogățește-l cu ghivece cu plante, flori colorate și, foarte important, introdu o plantă supradimensionată în locul în care iarna ard lemnele. Nu vei schimba doar aspectul pustiu al unui șemineu nefuncțional, ci aerul întregii locuințe!

semineu decorat cu flori

Foto: Pinterest

Oferă personalitate bucătăriei

Bucătăria este locul în care, în mod surprinzător, petrecem cea mai mare parte a timpului liber. Nu neapărat pentru gătit, dar pentru că e un colțisor prietenos, perfect pentru a bea cafeaua, a citi o carte sau a discuta cu prietenii. Nu e nevoie să renovezi bucătăria, nu te grăbi să schimbi mobilierul, nici nu te complica să văruiești. Schimbă doar tapetul! Un tapet viu colorat, cu un motiv floral, o tematică acvatică sau un model retro, ar putea să schimbe întreaga atmosferă. În plus, o pată de culoare contribuie nu doar la schimbarea aspectului general al bucătăriei, ci și la schimbarea stării tale de spirit. 

bucatarie cu tapet

Foto: Pinterest

Secretul oglinzilor

Vrei o schimbare rapidă și eficientă? Cea mai simplă metodă de a redecora într-un manieră creativă este să recurgi la amplasarea unor oglinzi în locuință. Nici nu-ți imaginezi ce efect benefic poate avea amplasarea unei oglinzi mari în baie, de exemplu, câtă spațialitate oferă și cât de simplu e să schimbi întreaga atmosferă a unui spațiu mic, întunecat și apăsător cu doar o oglindă. În locurile mai puțin spațioase, în cele mai puțin luminoase sau fără prea multă strălucire, o oglindă poate face minuni! Iar cu o mulțime de modele disponibile astăzi, tu trebuie doar să îți folosești imaginația! Asta înseamnă să fii creativă, să vezi unde începe schimbarea!

baie cu oglinzi mari

Foto: Pinterest

Tapet pe un singur perete

Analizează puțin camera de zi și, înainte să te gândești cu ce obiecte decorative să o încarci, îndrăznește să tapetezi un perete. Unul este suficient. Urmărește tonurile generale ale camerei și alege un tapet în culori complementare. Fii creativă, îndrăznește să spargi monotonia!

tapet retro

Foto: Pinterest

Opera de artă a copilăriei

Vezi 25 de idei creative pentru decorarea camerei copilului!

Orice lucrare realizată de un copil este, indiscutabil, o operă de artă. Copiii își pun în munca lor tot ce au mai bun, nu fac rabat de la pasiune, nu își fac griji inutile, iar libertatea și creativitatea lor nu au limite. Dacă vrei să contribui la armonia locuinței cu o decorațiune creativă originală, adună lucrările celui mic, realizează un panou special și atașează-l pe un perete – eventual lângă raftul cu cărți, lângă un fotoliu în care îți petreci timpul citind sau pe hol, la intrare, unde să poată fi admirat de toți musafirii. Copilăria nu se demodează!

panou picturi copii

Foto: Pinterest

Îmbinarea stilurilor

Kate Reynolds, coproprietar al Studio Four, New York City, susține că îmbinarea articolelor decorative de lux cu cele vintage ar putea oferi spațiului un aer deosebit. Îmbinarea noului cu vechiului, deși ai fi tentată să crezi că ar fi ca nuca în perete, are un impact semnificativ din punct de vedere decorativ. La fel și îmbinarea obiectelor scumpe cu cele ieftine. În definitiv, nu prețul obiectelor contează, ci priceperea ta în a le alege.

sufragerie in culori luminoase

Foto: Pinterest

Introdu elemente de exterior... în interior

Cea mai bună modalitate de a echilibra liniile elegante și mobilierul contemporan constă în introducerea de elemente naturale în spațiul interior. Oricât de elegant și de nepotrivit ar părea, un element de exterior poate oferi personalitate locuinței. Câteva cuburi specifice pereților exteriori sau o măsuță de cafea dintr-un buștean sunt doar câteva idei care să te inspire. Îmbinarea stilurilor este un must-try al anului 2018, iar efectul obținut este unul care îi va inspira și pe ceilalți. Acceptă inovația! 

camera de zi simpla

Foto: Pinterest

Joc de texturi

Să îmbini texturile poate fi o artă! Optează pentru jocul dintre lemn și piele, mătase și bumbac, satin și țesături pufoase. Te poți juca ușor cu contrastele dintre mochetă, tapet, perdele, covoare sau materialele care îmbracă fotoliile și canapelele. Da, sună atipic, pare riscant, dar poate fi spectaculos! Folosește-ți imaginația!

living spatios 

Foto: Pinterest

Oferă culoare

Decorațiuni creative pentru 2018? Imaginează-ți că ai realiza buchetul de flori perfect. Aceleași reguli se pot aplica și unui spațiu, doar că trebuie să fii puțin mai atentă la legătura dintre ele. Iar legătura înseamnă elemente pereche - de exemplu, decorațiuni florale care se oglindesc în imprimeuri florale, culori complementare și texturi surprinzătoare ale obiectelor.

living colorat

Foto: Pinterest

Spațiul inspirational

Adu la un loc mici amintiri din călătorii, obiecte decorative care spun povești și permite-i locuinței tale să fie în continuă schimbare și evoluție, prin intermediul micilor detalii aduse constant. Cele mai frumoase decorațiuni rămân cele care te reprezintă. Înainte să urmezi regulile de design interior, ține cont de personalitatea și confortul tău.  

 decoratiuni calatorie

Foto: Pinterest

Înainte să te grăbești să muți totul în casă, să faci schimbări majore, costisitoare și să investești în lucruri noi, ar trebui să îți folosești imaginația, creativitatea și îndemânarea. Poți realiza cele mai inspirate decorațiuni creative pentru locuință!

Explorează posibilitățile infinite și exploatează-ți creativitatea! E tot ce ai nevoie pentru a demara un proiect de design interior cu buget redus! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare
Obiectele care îți aduc ghinionul în casa ta dacă le lași la intrare
Care e jobul visurilor tale?
Incepe quiz
Care e jobul visurilor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.