10 lecții de viață pe care le-am învățat de la pisica mea

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Pisicile sunt ființe incredibile. Sunt grațioase, curioase, independente, iubitoare și animale de la care putem învăța multe lucruri. Își trăiesc existența prin obiceiuri instinctuale și pot fi un exemplu bun și ca noi oamenii să procedăm la fel, pentru că uităm deseori să ne mai bucurăm și de micile plăceri ale vieții.

Venerate de egiptenii antici în urmă cu mii de ani, pisicile au fost considerate dintotdeauna de oameni adevărate salvatoare, prin faptul că reduceau numărul de rozătoare. În zilele noastre sunt un simbol al animalului de companie perfect. Descoperă, în galeria foto, zece lecții importante pe care le putem învăța din partea pisicilor.  

Surse articol: Medium.com / Care.com / Boredpanda

Ai grijă de tine

Ai grijă de tine

Cel mai fascinant lucru despre pisici este atenția pe care o acordă igienei. Este uimitor cât de mult timp dedică pisica mea pentru a avea grijă de ea, cu multă dăruire și plăcere. Se curăță corect după ce a mâncat, iar atunci când am mângâiat-o prea mult își aranjează cu grijă blana. Noi, oamenii, înțelegem igiena de multe ori greșit. Există cei cărora le face plăcere să folosească prea mult parfum, after-shave, machiaj sau gel de păr. La polul opus sunt cei care uită să se spele pe dinți, să facă duș în fiecare zi sau să se pieptene. Igiena este importantă deoarece înseamnă să avem grijă de corpul nostru, nu doar că îl curățăm, ci și cu exerciții fizice. Pisica mea este, de asemenea, un adevărat maestru de yoga. Ea se întinde tot timpul și nu rămâne într-o poziție prea mult timp, fiind mereu activă.

Ascultă-ți corpul

Ascultă-ți corpul

Când vine vorba despre mâncare suntem câteodată incredibil de obsedați de noile trenduri alimentare. Mulți dintre noi am pierdut legătura cu organismul nostru și suntem fie îndrăgostiți de junk-foond, fie de cea mai nouă dietă de slăbit. Pisicilă au o dietă simplă. Beau multă apă și mănâncă doar atunci când le este foame. Trebuie să învățăm, din nou, să ne ascultăm corpul și să îi oferim doar ceea ce are nevoie. 

Învață să ai încredere

Învață să ai încredere

Acum ceva timp, am găsit-o pe pisica mea rătăcind pe străzi după zile întregi de căutări. Avea răni pe corp și îi lipsea un dinte. Am dus-o la veterinar și a avut nevoie de o bună perioadă de timp pentru a se însănătoși. Am stat să mă gândesc oare ce a simțit cât timp a trăit pe stradă pentru că avea semne de maltratare. Pe moment era precaută și speriată, dar pe măsură ce timpul a trecut, a început să aibă, din nou încredere în mine. Aceasta este o lecție bună pentru noi pentru că dacă suferim o traumă o extindem pe o perioadă de ani de zile sau dezvoltăm obiceiuri nesănătoase pentru a ne vindeca. Animalele sunt foarte diferite. Da, au memorie, însă se pricep de minune să uite experiențele negative și să își ofere șansa de a se bucura iar de viață.  

Oferă și primește iubire

Oferă și primește iubire

Pisicile oferă iubire în mod natural. Când au chef să împărtășească un moment de afecțiune pur și simplu vin la tine și cu un simplu "miau" reușesc să ofere mai multe decât își pot închipui. Când nu mai vrea să fie deranjată, o pisică pleacă pur și simplu, fără să supere pe nimeni. Noi, oamenii, am uitat cum este să dăruim iubire fără să așteptăm ceva în schimb. Și nici când o primim nu ne descurcăm mai bine pentru că de multe ori îi rănim pe ceilalți prin acțiunile noastre.

Surse foto: IStock

Articolul urmator 10 trucuri de viață simple, dar geniale, de care fiecare femeie va avea nevoie cel puțin o dată în viață

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.