10 sfaturi care prelungesc viața mașinii de spălat

10 sfaturi care prelungesc viața mașinii de spălat

Redactor Andreea Baluteanu

Mărturisim că nu ne-am putea imagina viața în societatea contemporană fără ajutorul mașinii de spălat! Ni se pare că spălatul de mână aparține unor timpuri imemoriale, iar tehnologia modernă presupune programe atât de avansate, încât nici măcar cele mai delicate haine nu mai sunt amenințate.

Iar atunci când am descoperit în sfârșit o mașină de spălat care să răspundă tuturor cerințelor noastre, e de la sine înțeles faptul că nici nu ne mai trece prin cap să ne despărțim de ea. Tocmai de aceea, noi îți povestim în rândurile de mai jos despre trucurile care vor prelungi viața mașinii tale de spălat.

Sfaturi pentru o mașină de spălat care va rezista mult timp

Vrei „tinerețe fără bătrânețe” pentru mașina ta de spălat? Atunci ai grijă de ea! Oricât de competent și de eficient ar fi produsul tău electrocasnic, dacă îl neglijezi și nu îi acorzi niciun pic de atenție, în timp se va strica și, cel mai probabil, înainte de a-și încheia ciclul său de viață.

De partea cealaltă, aplicarea unor simple măsuri de precauție, verificările constante și atenția vor adăuga ani buni duratei medie de viață a mașinii tale de spălat. Noi am adunat în rândurile de mai jos cele mai bune sugestii de la specialiști în domeniu!

  1. Mut-o cu câțiva centimetri mai în față. Este foarte probabil ca principalul criteriu de care ții cont atunci când îți așezi mașina de spălat să fie cel estetic. Vrei ca produsul tău electrocasnic minune să nu ocupe prea mult spațiu, așa că îl lipsești de perete. Însă acest gest poate conduce la deteriorarea în timp a furtunului. Ai grijă ca între mașină și perete să fie un spațiu de circa 10 centimetri.
  2. Folosește un detergent de calitate. Suntem sigure că nu ai trata hainele tale dragi cu orice tip de produs de curățare, dar acest sfat este util și pentru mașina de spălat. Detergenții de calitate inferioară pot presupune riscul de a lăsa reziduuri atât pe piesele tale vestimentare, dar și în interiorul mașinii de spălat.
  3. Spală din când în când mașina. Poți presupune că mașina se curăță singură, din moment ce spală mereu, nu? Nu e cazul! Din când în când, ar fi bine să apelezi la un ciclu de spălare „în gol”, în care să folosești doar oțet și apă fierbinte. Mașina ta de spălat îți va fi permanent recunoscătoare!
  4. Verifică-ți hainele. Greșeala pe care o comiți aici te afectează în două direcții. Pe de o parte, poți ajunge în situația de a distruge documente importante sau diverse alte obiecte perisabile în mașină, iar pe de altă parte, te poți regăsi în situația de a zgâria aparatul sau de a bloca furtunul.
  5. Ține ușa deschisă! Când nu mai folosești mașina de spălat, nu ar strica să o aerisești. Și ea are nevoie să respire, ca și tine.
  6. Curăță părțile sale detașabile. Nu te vom sili acum să urmezi un curs de mecanică pentru a înțelege principiile care stau la baza alcătuirii mașinii tale de spălat. Însă poți să îți dai seama singură cum să detașezi compartimentele pentru balsam și pentru detergent, de exemplu, pentru a le curăța cu bicarbonat de sodiu sau oțet.
  7. Verifică furtunul de alimentare. Din când în când, nu strică să arunci o privire furtunului de la mașină, pentru a te asigura că nu e deteriorat sau că nu prezintă perforații. Te paște riscul unei inundații, dar și al pătrunderii apei în alte părți componente ale mașinii.
  8. Aspiră interiorul mașinii! Poate părea ciudat ceea ce îți spunem acum, dar e un truc genial de întreținere a mașinii de spălat. Bineînțeles, trebuie să aștepți să fie uscată, pentru a preveni orice potențial accident.
  9. Ascultă-ți mașina! Nu ne referim la „vocea ei interioară” și nici nu te încurajăm să începi să porți lungi conversații mentale cu dragul tău gadget. Însă nu ar strica să fii atentă la primele sale cicluri de spălare, pentru a te obișnui cu zgomotele pe care le face când spală sau când clătește. Așa poți depista eventualele probleme chiar înainte să se producă.
  10. Apelează la cele mai bune servicii de reparații mașini de spălat! Să presupunem și inimaginabilul: că, în ciuda tuturor măsurilor tale de precauție, s-a produs marele dezastru de care te temeai și mașina ta de spălat s-a stricat. Atunci e musai să apelezi la servicii de reparații mașini de spălat. Dacă service-ul la care suni nu e deloc unul profesionist, poate ajunge să provoace și mai multe defecțiuni, în loc să repare.

Recomandarea noastră este reparatiemasinadespalat.ro! Experții îți oferă cele mai bune servicii de reparații mașini de spălat, atât în service, dar și la domiciliu, în București și în Ilfov. Bonus: specialiștii sosesc în maximum 60 de minute și au de partea lor o experiență impresionantă: din 2005 au ajuns în peste 5.000 de locuințe!

Mai mult, atât deplasarea, cât și analiza și constatarea defecțiunii mașinii tale de spălat sunt gratuite! Profesioniști, cu o echipă de specialiști care se pricep la orice model de mașină de spălat, cei de la reparatiemasinadespalat.ro au 100% satisfacție a clienților. E cea mai bună recomandare, din punctul nostru de vedere.

Mai avem o veste bună: reparatiemasinadespalat.ro este specializat în reparații mașini de spălat Whirlpool. Sute de mașini de spălat aparținând producătorului american au fost reparate de echipa tehnică, asigurarea că și problemele produsului tău electrocasnic vor fi rezolvate cât ai clipi.

De asemenea, reparatiemasinadespalat.ro te tentează cu cele mai mici prețuri din branșă la reparațiile de mașini de spălat Whirlpool! Echipa deține pe stoc un număr mare de piese de schimb, oferă consultanță gratuită și realizează reparațiile în cel mai scurt timp. Cu pasiune și dedicație, profesioniștii îți vor aduce inima la loc cu eficiența lor.

Pentru o mașină de spălat care depășește orice așteptări, ține cont de trucurile noastre! Iar dacă ajungi în situația de a avea nevoie de ajutor, apelează la reparatiemasinadespalat.ro, care îți va pune la dispoziție cele mai bune servicii în domeniu!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.