3 elemente importante care te fac să te simți în apartamentul tău ca într-o casă de vacanță

3 elemente importante care te fac să te simți în apartamentul tău ca într-o casă de vacanță

Andreea Constantin

Cu toții am auzit acea vorbă conform căreia micile detalii fac marile diferențe, dar abia când acumulăm ceva ani de experiență înțelegem cu adevărat sensul ei. Fie că îți place marea, fie mai degrabă muntele, să aduci un strop de natură în casa ta este o decizie inspirată din toate punctele de vedere.

Vara este sezonul care ne face să visăm, ne sporește doza de optimism și ne scoate cel mai des din zona de confort. Acum avem curaj să luăm decizii îndrăznețe, să construim amintiri frumoase ce ne vor însoți pe parcursul anilor. Amintirile acumulate în concediu ne oferă o stare de bine chiar și la câteva săptămâni după ce acesta a luat sfârșit, iar orice imagine sau obiect ce ne amintește de locația din concediu ne aduce un zâmbet larg pe față.
Așadar, dacă vacanțele sunt atât de benefice pentru mintea și sufletul nostru, de ce nu am încerca să aducem în casele noastre un iz de vacanță, care să ne amintească de locul care ne-a încărcat cu energie pozitivă?
Dacă ai în plan să faci câteva schimbări de design în casă, ai la dispoziție o mare varietate de nuante de parchet, și o poți alege pe cea potrivită casei tale în funcție de culorile pereților. Pentru o imagine armonioasă de ansamblu, culorile celor două elemente importante trebuie să fie complementare, pentru a pune în evidență mobilierul ales. Afla mai multe detalii aici.

copil pe canapea verde

Iată care sunt elementele cheie de care să ții cont atunci când vrei să te simți în locuința ta ca într-o casă de vacanță:

⦁ Culoarea caldă a pereților
Indiferent dacă iubești muntele sau marea, culorile pereților tăi ar trebui să fie calde și deschise. Este bine să eviți pereții puternic colorați, cu accente intense, deoarece acestea vor atrage toată atenția și energia.

⦁ Parchetul
Pentru a avea sentimentul că ai marea la o aruncătură de băț, parchetul tău trebuie să fie alb sau o nuanță caldă de maro. În schimb, dacă visezi să te trezești cu sentimentul că muntele este chiar în fața ta, poți opta pentru o pardoseală din lemn natural într-o culoare deschisă de cireș sau de maro închis.

⦁ Mobilierul
Iubitorii nisipului și ai mării albastre au nevoie de un spațiu cât mai amplu, deoarece vara petreci mai mult timp pe plajă decât în cameră. Dat fiind faptul că vei locui aici pe tot parcursul anului, alege un mobilier cu un design minimalist, în nuanțe calde și deschise sau, pentru stilul mediteraneean, în nuanțe de stejar. Canapelele, fotoliile și patul pot fi turcoaz, bej sau albastre, culori ce ne duc instant cu gândul la o zi de plajă pe malul mării.
Dacă iubești muntele, un mobilier din lemn natur, frumos lăcuit va aduce imediat în casa ta un strop de natură. Desigur, din peisaj nu trebuie să lipsească șemineul, care, pe lângă imaginea de cabană pe care o induce, are și un scop practic de încălzire a încăperii. Cine nu iubește să citească seara o carte bună la căldura șemineului?

Acasă trebuie să fie locul în care să ne încărcăm cu energie pozitivă, indiferent cât de grea a fost ziua ce tocmai a trecut. Să fie un loc care să ne reprezinte și să ne inspire, unde să ne simțim perfect atât în compania celor dragi, cât și în liniște cu noi înșine.

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
14 trucuri geniale de curățenie pe care leneșii le vor aprecia
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.